Poslední možnost přihlásit se na Národní konferenci VENKOV 2016

Sdílejte článek
Poslední možnost přihlásit se na Národní konferenci VENKOV 2016

Již zítra začíná v Litoměřicích 8. ročník největšího setkání partnerů venkova v ČR - Národní konference VENKOV 2016, jejímž mottem je tentokrát „Venkov v hlavě“. Pořadatelem akce, která si klade za cíl podporu udržitelného a soběstačného venkova, je Spolek pro obnovu venkova ČR. Partnerem celého setkání a garantem jedné části programu je i Asociace soukromého zemědělství ČR.

Ta konkrétně připravila workshop na téma Zemědělství a rodinné podniky v souvislostech, který budou moderovat předseda ASZ ČR Josef Stehlík, tajemník ASZ ČR Jaroslav Šebek a člen Předsednictva ASZ ČR Jan Staněk. Vystoupí na něm mimo jiné náměstek ministra zemědělství Pavel Sekáč, analytik evropské legislativy Centra pro studium demokracie a kultury Ondřej Krutílek, vedoucí oddělení pedologie a ochrany půdy VÚMOP Jan Vopravil, ředitel odboru statistiky zemědělství, lesnictví a životního prostředí ČSÚ Jiří Hrbek či farmářka a poradkyně předsedy vlády pro oblast zemědělství Terezie Daňková.

Pro Asociaci bude konference příležitostí, jak prezentovat dlouhodobé principy ASZ a upozornit na fakt, že rodinný model podnikání má na venkově nepostradatelné zastoupení, o čemž svědčí i nejnovější studie Evropské komise a výborů Evropského parlamentu. Kromě otevření tohoto tématu v průběhu konference, která je určena jak zástupcům veřejného a neziskového sektoru, tak i subjektům podnikajícím na venkově a široké veřejnosti, budou její závěry s příslušnými stanovisky předány relevantním zástupcům státní správy - ministrům, poslancům, hejtmanům, starostům a dalším kompetentním úředníkům.  

Zájemci o účast na konferenci se ještě během dnešního dne mohou přihlásit, a to na: www.konferencevenkov.cz. Více informací k programu naleznete zde:

Program NK VENKOV 2016

Hlavní kancelář ASZ ČR


Přečteno: 177x
Katalog farem