Tisková zpráva z Valné hromady ČMSZP

Sdílejte článek
Tisková zpráva z Valné hromady ČMSZP

Na jednání Valné hromady Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů (ČMSZP) padlo zásadní rozhodnutí – ukončit členství ČMSZP v Agrární komoře.

Ve čtvrtek 21.1.2016 se ve Vestci u Prahy sešli členové ČMSZP na své valné hromadě. Svou účastí jednání podpořili i Ing. Sekáč, náměstek ministra zemědělství a Ing. Šebestián, ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu.

Mezi klíčové výstupy z jednání patřilo především rázné odmítnutí návrhu Zákona o nabývání vlastnictví k zemědělským pozemkům a především vystoupení Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů z řad členů Agrární komory. Důvodem byl především liknavý přístup komory k podpoře LFA oblastí, podpoře chovu krav bez tržní produkce mléka a chovu masných telat. ČMSZP nebyl Agrární komorou přizván k tvorbě pracovní skupiny LFA oblastí a ČMSZP také ztratil svého zástupce v ekonomické komisi Agrární komory, kde byl Svaz původně zastoupen. Valná hromada ČMSZP vnímá tyto kroky jako postupný rozkol v prioritách obou zemědělských spolků a jako vážné překážky v partnerském vztahu.

Přečteno: 196x
Katalog farem