Miliardář Chrenek vstupuje do zemědělství, koupil Nečtinskou zemědělskou

ČTK
Sdílejte článek
Miliardář Chrenek vstupuje do zemědělství, koupil Nečtinskou zemědělskou

Investiční skupina Supernius miliardáře Tomáše Chrenka v říjnu na Plzeňsku koupila agropodnik Nečtinská zemědělská s téměř 1700 hektary a poprvé tak začne podnikat v zemědělství. Napsal to dnes server deníku E15, výše transakce se podle jeho zdroje mohla pohybovat v nižších stovkách milionů korun.

Supernius transakci deníku potvrdil, k jejím detailům se ale nevyjádřil. Obchod nechtěla komentovat ani prodávající společnost Seven Reality podnikatele Romana Hlaváčka. E15 s odkazem na svůj zdroj uvedl, že nešlo o plánovaný vstup do zemědělství, ale spíše o příležitost, která se na trhu naskytla.

Nečtinská zemědělská se zaměřuje především na živočišnou výrobu. Chová masná plemena skotu a ovcí, dohromady stovky kusů. V rostlinné výrobě se soustřeďuje na krmiva a obiloviny. Svou rozlohou se podnik řadí mezi středně velké zemědělské společnosti. Jeho tržby se pohybují ve vyšších desítkách milionů korun a zisk v nižších jednotkách milionů korun ročně, píše E15.
Chrenek podniká zejména v ocelářství a ve zdravotnictví. Vlastní majoritní podíl ve Třineckých železárnách a v síti zdravotnických zařízení Agel. Ovládá také chovatelský řetězec Pet Center.

Zdroj: ČTK

Přečteno: 1 188x