Každý odborník na výživu dnes razí heslo, že opravdu zdravé a dobré jídlo by mělo být co nejméně průmyslově upravené, nemělo by k nám putovat z velké dálky a mělo by pocházet spíš z menších statků a farem, než z velkých agroholdingů. A abychom se v tom, co jíme, lépe zorientovali, existuje už 20 let soutěž Farma roku.
A my se za finalisty 20tého ročníku dnes vypravíme, abychom si ukázali, jak se rodí potraviny, které našemu tělu prospějí a pomohou. Jak se rodí výborné jahody a ovoce a zelenina u Hančů ve Vraňanech na Mělnicku? V čem spočívá kouzlo mléčné biofarmy rodiny Kropáčkových z Nelepče na Tišnovsku? A jak hospodaří sedlák Daniel Pitek na stráních pod Milešovkou?
Audioreprotáž si můžete poslechnout ZDE.
Autoři: Markéta Ševčíková, Josef Kluge