První osobní setkání partnerů nového projektu STAY ve slovinském Naklu

Sdílejte článek
První osobní setkání partnerů nového projektu STAY ve slovinském Naklu

Na konci minulého roku se uskutečnilo první osobní setkání projektových partnerů z České republiky zastoupené Asociací soukromého zemědělství ČR, dále Belgie, Itálie, Portugalska, Slovinska a Španělska zrovna zahájeného mezinárodního projektu STAY, který je realizován v rámci programu Erasmus+. Jeho hlavním cílem je proškolení farmářů za účelem zavést agroturistiku do zemědělských podniků jako doplněk k současným příjmům, a současně zvýšení místního povědomí o turistické hodnotě venkovského dědictví.

V rámci jednání projektoví partneři diskutovali o podrobnostech nastavení projektu, implementaci prvního projektového balíčku, kterým je souhrnná zpráva o současné situaci v agroturistice v jednotlivých partnerských zemích, a dalších tématech potřebných k úspěšnému průběhu projektu. Součástí pobytu ve slovinském Naklu byla rovněž návštěva místní agroturistické farmy, kde měli účastníci možnost získat příklady dobré praxe na venkově.

Příští mezinárodní setkání všech partnerů je naplánováno na květen v Portugalsku, kde se budou partneři zabývat především dokončením prvního projektového výstupu a nastíněním kroků k zahájení dalšího projektového balíčku. O dění v rámci projektu vás budeme průběžně informovat.

Lucie Ficková

STAY_logo02     Spolufinancováno EU

Přečteno: 761x