Mezinárodní setkání partnerů projektu STAY a návštěva vybraných agroturistických lokalit v Toskánsku

Sdílejte článek
Mezinárodní setkání partnerů projektu STAY a návštěva vybraných agroturistických lokalit v Toskánsku

Třetí prezenční setkání mezinárodního projektového konsorcia projektu STAY zaměřeného na agroturistiku, jehož je Asociace soukromého zemědělství ČR součástí, proběhlo minulý týden nedaleko malebného italského města San Gimignano v Toskánsku. Setkání se konalo v souladu s předem zaslanou agendou a mělo za cíl dokončit rozpracované úkoly a připravit se na nadcházející etapu projektu.

Hlavním bodem programu byl souhrn případových studií, na kterém projektoví partneři v posledních měsících pracovali, a zahájení práce na první části dalšího projektového balíčku, kterým budou osnovy odborného vzdělávání v oblasti zemědělství a cestovního ruchu. Diskutovalo se rovněž o tématech šíření povědomí o projektu, finančního reportingu a projektového managementu.

Významná část jednání byla věnována prezentaci příkladů dobré praxe v oblasti agroturistiky z jednotlivých partnerských zemí, tedy České republiky, Itálie, Portugalska, Slovinska, Španělska i v rámci Evropy. Tyto příklady budou brzy zveřejněny na projektových webových stránkách (stay-erasmus.eu/cs) a sociálních sítích projektu (twitter.com/StayProjectEU a facebook.com/stayprojecterasmus).

Projektové jednání se ovšem netýkalo pouze pracovních záležitostí. Partneři také navštívili vybrané agroturistické lokality v Toskánsku, kde měli možnost na vlastní oči zhlédnout, jak se agroturistika provozuje v Itálii, a ochutnat místní produkty. Hostitelská organizace CIA Toscana zajistila kromě návštěvy farmářů také setkání s odborníky na legislativu v rámci agroturismu, což přispělo k obohacení zkušeností všech účastníků. O detailních zážitcích z navštívených farem vás budeme brzy informovat.

Lucie Ficková

STAY_logo02     Spolufinancováno EU

Přečteno: 279x