Vyhlášení Farmy roku 2010 již tento pátek!

Sdílejte článek
Vyhlášení Farmy roku 2010 již tento pátek!

Asociace soukromého zemědělství ČR v pátek vyhlásí výsledky prestižní soutěže o nejlepší Farmu roku a vítězům předá v hotovosti finanční odměny v celkové výši 200.000,- Kč. Soutěž se koná každoročně pod záštitou předsedy Vlády ČR a za účasti ministra zemědělství. Současně budou vyhlášeny výsledky celostátního SMS hlasování v anketě o nejbyrokratičtější státní instituci…

Rádi bychom vám připomněli, že již tento pátek budou vyhlášeni vítězové dalšího, již devátého, ročníku soutěže o Farmu roku. Jedná se o soutěž, kterou mezi svými členy pořádá Asociace soukromého zemědělství ČR. Zároveň bychom vás chtěli pozvat na slavnostní vyhlášení, které se koná v pátek 17. prosince 2010 v pražském divadle ABC. Po ceremoniálu, který proběhne za účasti ministra zemědělství Ivana Fuksy, velvyslankyně ČR v EU Mileny Vicenové a dalších významných hostů, bude následovat divadelní představení „Postřižiny“.

Soutěž „Farma roku“ si za svou devítiletou tradici vybudovala prestižní postavení mezi rozličnými zemědělskými soutěžemi a anketami. Smyslem celé akce je především ukázat široké zemědělské i nezemědělské veřejnosti, že český sedlák hospodařící na své rodinné farmě může být nejen úspěšným podnikatelem a spokojeným člověkem, ale i hrdým a svobodným občanem, který pozitivně ovlivňuje svou obec a region. A to i přes poměrně složitou ekonomickou situaci, v níž se dnes české i evropské zemědělství nachází. Konkrétní úspěšní farmáři, kteří se objevili ve výsledcích předchozích ročníků, dokazují, že šikovný sedlák nemá potřebu a ani zájem stávkovat či blokovat dálnice, ale dokáže si najít svou cestu a využít konkrétních podmínek své oblasti či regionu k úspěšnému podnikání. V neposlední řadě je tedy smyslem také pozitivní prezentace zemědělství jako zajímavého a perspektivního podnikatelského oboru.

V průběhu slavnostního večera budou letos zároveň vyhlášeny výsledky ankety o nejtěžší byrokratický hřích v zemědělství. „Vítěz“ ankety bude vyhlášen Byrokratem roku 2010 a „získá“ z rukou zástupců ASZ ČR originální cenu.

Kancelář ASZ ČR

Přečteno: 393x