Otevřený dopis prezidentovi Agrární komory ČR

Sdílejte článek

ASZ ČR zaslala Ing. V. Hlaváčkovi otevřený dopis, který reaguje na připravovanou novelu o Hospodářké a agrární komoře. Věnujte prosím této připravované novele zvláštní pozornost i vy. (Návrh naleznete na našich stránkách).

Otevřený dopis prezidentovi Agrární komory ČR

STAREJTE SE O SEBE !

Pane prezidente,

jménem Asociace soukromého zemědělství Vás důrazně upozorňuji, že si vžádném případě nepřejeme, abyste si Vy a vaše organizace uzurpoval jakékoliv právo rozhodovat o našem soukromém a svobodném podnikání, či vedl jakoukoliv evidenci o našich firmách.

Vnávrhu novely zákona o Hospodářské a Agrární komoře se pokoušíte zavést povinnou registraci všech podnikatelů vzemědělství právě u vaší organizace a povinné placení každoročního registračního poplatku na váš účet. Dokonce máte tu drzost navrhovat, aby doklad o zaplacení tohoto výpalného byl povinnou přílohou daňového přiznání!

Vdůvodové zprávě předkládané novely píšete, že cílem povinné registrace je „...rozšířit možnosti konkurenceschopného podnikání…a také zkvalitnit poskytování potřebných služeb…, aby tyto služby směřovaly kdynamizaci rozvoje každé firmy…“. Důrazně vám připomínám, že o vaše služby nestojíme a o rozvoj svých firem se postaráme sami bez vaší pomoci. Jsme zásadně proti tomu, abyste vytvářeli jakoukoliv „databázi, vníž budou registrovány identifikační a ekonomické údaje, které se budou průběžně ověřovat a vpřípadě zjištění odlišností budou pověření pracovníci komory provádět zjištění skutečného stavu“. Píše se rok 2004 a uliční výbory a podobné „orgány“ již naštěstí neexistují. Poskytujte, raďte, dynamizujte a evidujte si podle libosti-ale doma, či u toho, kdo si to přeje. A hlavně: to všechno dělejte za své! Jako šídlo zpytle totiž zvašeho návrhu trčí snaha vyřešit finanční problémy vaší organizace, jak ostatně nepokrytě uvádíte i v důvodové zprávě.

Oznamuji vám, že vyvineme veškeré úsilí, aby váš ryze bolševický návrh nebyl parlamentem přijat.

Jsme svobodní lidé ve svobodném státě a není důvodu, proč bychom se měli dostat do jakéhokoliv područí organizace své vlastní konkurence. Konkurence, která má diametrálně rozdílné názory na celý zemědělský sektor a tudíž zcela odlišné zájmy. Navíc organizace, která, mimo jiné, sdružuje i převážnou většinu těch,kteří dluží 15 mld. Kč za transformační podíly a která i nás, její nečleny, jako zemědělce svými neustálými nářky dostala vočích nezemědělské veřejnosti do role profesionálních plaček.

Když se vám vzemědělském podnikání nedaří, jak neustále prezentujete, jděte dělat něco jiného a nevnucujte svou péči jiným.

Praze dne 4.2.2004 Ing. Stanislav Němec

předseda ASZ ČR

Přečteno: 314x
Katalog farem