Vyhlašujeme III. ročník soutěže o „Farmu roku“

Sdílejte článek

Vážení kolegové,

ASZ ČR vyhlašuje pro všechny své členy III. ročník soutěže o Farmu roku.

Cílem soutěže je jako každoročně především presentace soukromě hospodařících zemědělců členů Asociace soukromého zemědělství ČR, bez ohledu na jejich výrobní zaměření , velikost farmy či přírodní podmínky, vnichž hospodaří.

Vprůběhu předešlých dvou ročníků vyhodnotila komise (vybraná ze členů Předsednictva ASZ ČR) více než 40 soukromých farem, ze kterých bylo těžké určit 10 farmářů, kteří se vtěchto dvou ročnících umístili na předních místech.

Všechny úspěšné soukromé zemědělce je třeba ocenit a podpořit vjejich dalším rozvoji.

Pravidla soutěže:

Do soutěže se může přihlásit každý řádný člen některé zregionálních ASZ, kromě členů výběrové komise ASZ ČR, který zašle vzor přihlášky do 15. března 2004. A ktéto přihlášce přidat stručný popis organizace práce na farmě, zapojení rodiny do chodu farmy, zamýšlený rozvoj farmy.

Hodnocení:

Hodnocení všech přihlášených provede výběrová komise, kterou jmenuje předsednictvo ASZ. Po prohlídce farmy se budou hodnotit následující kriteria:

-celkový vzhled farmy

-organizace práce

-ekonomické výsledky

-zamýšlený rozvoj

-zapojení rodiny do chodu farmy.

Každý člen poroty bude hodnotit každé kriterium jednotlivě přidělením bodů od nuly do deseti. Maximálně tedy může farma získat 50 bodů od jednoho člena poroty. Lístky se svým hodnocením vloží všichni porotci do obálky, která bude zalepena a otevřena za přítomnosti notáře teprve vzávěru celé soutěže po zhodnocení všech farem. Body přidělené jednotlivými porotci budou porotou sečteny a sestaveno pořadí. Výsledky budou zveřejněny na stránce ASZ vtýdeníku Zemědělec po valné hromadě vprůběhu měsíce května 2003.

Ocenění vítězů:

Prvních pět farem snejvyšším počtem bodů bude pozváno na Valnou hromadu ASZ ČR a tam slavnostně vyhodnoceno, přičemž vítěz bude oznámen až na závěr.

Rada ASZ ČR stanovila hlavní cenu pro vítěze soutěže „Farma roku“ ve výši 100 tisíc korun. Zajímavé finanční ocenění je také připraveno pro ty, kteří se umístí na druhém až pátém místě.

Bude vydána representační dvojjazyčná publikace, kde bude 10 nejlepších farem presentováno. Publikaci obdrží všichni členové ASZ a jednak bude sloužit pro presentaci Asociace doma i vzahraničí.

Nezapomeňte:

Uzávěrka přihlášek do soutěže je 15. března 2004. Přihlášky můžete zasílat na adresu ASZ ČR od dnešního dne. Formulář přihlášky je kdispozici vkanceláři ASZ ČR, Dělnická 12, Praha 7, 170 00 nebo na internetových stránkách www.asz.cz

První dva ročníky soutěže „Farma roku“ byly nejen prestižní záležitostí, ale zejména nastartovaly tradici, která napomůže dalšímu rozvoji českého selského stavu. O reprezentační publikaci II. ročníku „Farma roku “ si můžete napsat na adresu ASZ ČR .

Kancelář ASZ ČR

Přihláška do III. ročníku soutěže FARMA ROKU

Přihlašuji se tímto do soutěže Asociace soukromého zemědělství ČR „Farma roku 2004“

Jméno a příjmení ……………………………………………………………..

Bydliště …………………………………………………………………..

Telefon .........................................................................................

email ..........................................................................................

Adresa farmy (pokud není totožná) ……………………………………………

……………………………………………

Člen regionu ASZ …………………………………………………………

Údaje o farmě IČ ……………………………………………………

výrobní zaměření ………………………………………

výměra …………………………………………………

Čestně prohlašuji a svým podpisem stvrzuji, že nemám závazky po lhůtě splatnosti kfinančnímu úřadu, správě sociálního zabezpečení, zdravotní pojišťovně a Pozemkovému fondu.

V……………………….dne…………..

………………………….

podpis farmáře

Doporučení regionální ASZ:

ASZ ……………………. doporučuje tímto našeho výše uvedeného člena do soutěže „Farma roku 2004“.

V……………………….dne…………..

………………………….……….

podpis předsedy regionální ASZ

Zdroj: ASZ ČR

Přečteno: 260x
Katalog farem