Zájezd: Výroba sýrů v Řecku s návštěvou farem v Srbsku a Maďarsku

Sdílejte článek
Zájezd: Výroba sýrů v Řecku s návštěvou farem v Srbsku a Maďarsku

V letošním roce pro vás máme poněkud netradiční nabídku na tematický zájezd do Řecka, který se uskuteční v termínu 27. září - 4. října. Odborný program je sestaven jednak z exkurzí se zaměřením především na výrobu sýrů, ale najdete zde také návštěvu lisovny olivového oleje, vinic či palírny ouza. Vzhledem k tomu, že zpět do ČR je cesta zajištěna autobusem (na rozdíl od letecké přepravy tam), je na trase naplánována také zastávka na unikátní oslí farmě v Srbsku a na farmě v Maďarsku. Druhou část programu tvoří prohlídka památek v Řecku - především antických památek v Athénách, Soluni a na dalších místech, hory Olymp, Korinthského průplavu a dalších. Plánován je také celodenní výlet lodí s koupáním a mnoho dalšího. Na zájezd se můžete v hlavní kanceláři ASZ ČR hlásit do konce května!

1. den - odlet z ČR (Praha) do Řecka (Soluň), po příletu návštěva Soluně s prohlídkou města (Bílá věž, rotunda sv. Jiřího, Galiérův oblouk, kostel Agia Sofia, náměstí Aristoteles + návštěva obrovské tržnice Kapany, socha Alexandra Velikého na koni Bukefalos), večer příjezd na olympskou riviéru, ubytování

2. den - Olymp (Dion, Litochoro + vodopády, Stavros - vyhlídka 944 m. n. m., Palaios Panteleimonas 800 m. n. m. – 400 let stará vesnička, možnost oběda, Livithra 535 m. n. m. - přírodní anomálie magnetická hora), exkurze na farmě Ifigenia  – ukázka výroby sýru Feta.

3. den -  v brzkých ranních hodinách odjezd (Tembi - kaple Agia Paraskevi a pramenu nymfy Dafne, kláštery Meteora). Celý den se budeme pohybovat v kraji Thessalia - nejúrodnější kraj celého Řecka. Návštěva vinic Tirnavu a Nemea, návštěva sýrárny.  Večer příjezd do Tolo, ubytování

4. den  - možnost lodního výletu (doporučujeme!!!). Návštěva sýrárny.

Program lodního výletu:
9.00 – nalodění Tolo
10.00 – pláž Vivari (2h koupání, opalování)
12.00 - 12.45 barbecue (limo, víno, salát, souvlaki, tzatziki, chléb)
13.30 – opuštěný ostrůvek Daskalio (návštěva kostelíčku, koupání)
16.00 – návrat do Tola

5. den  - Mikény, Nafplio - pevnost Palamidy, Epidavros

Exkurze vinice Nemea, palírna Karonis (ouzo, metaxa, tsipuro, masticha), lisovna Melas (bio extra panenský olivový olej). Všude ukázka výrobních procesů. Večer rozloučení v podobě řeckého večera (řecké tance v podání profesionální taneční skupiny, víno, nealko nápoje, jogurt+med, ochutnávka řeckých sýrů).

6. den - korinthský průplav mezi saronským a korinthským zálivem, Athény (Pireus, Olympijský stadion, Akropole, řecká a římská Agora, Plaka, Mitropolitní chrám, Syntagma - hlavní athénské náměstí, výměna hradní stráže, park princezny Amálie, Zappion, Hadriánova brána), Thermopyly (místo bitvy r. 480 př. n. l.), olympská riviéra, ubytování

7. den - odjezd z Řecka, zastávka v Makedonii (Gevgelija) s možností nákupů. Návštěva unikátní oslí farmy v srbské Zasavici (výroba sýrů, možnost nákupu). Ubytování.

8. den - odjezd do ČR, návštěva farmy v Maďarsku (bude upřesněno), v podvečer příjezd do ČR

Cena 14.990,- Kč/osoba (děti od 2 do 12 let 9.990,- Kč, děti do 2 let zdarma)

Cena zahrnuje:

odborné návštěvy dle programu
7x nocleh
6x polopenze
1x večeře
1x snídaně
česky mluvící průvodce
letecká doprava Praha - Soluň
doprava luxusním autobusem (WIFI )
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje:

cestovní pojištění
vstupy do archeologických areálů - cca 40 EUR/osoba (do 18let a nad 65let vstupy zdarma, studenti nad 18let po předložení průkazu ISIC zdarma)
lodní výlet – cena 25 EUR/osoba, děti 0-5let zdarma, 5-12let 13 EUR
řecký večer - cena 12 EUR/osoba

Poznámka: Pro realizaci zájezdu je stanoven minimální počet osob.

Přečteno: 381x