Brazílie - návštěva farem, národních parků a Rio de Janeira- l

Sdílejte článek
Brazílie - návštěva farem, národních parků a Rio de Janeira- l

Brazílie je celosvětově jednou ze zemědělsky nejsilnějších zemí. Tahounem ekonomiky tohoto obrovského státu je právě export mnoha zemědělských komodit - především soje, obilí, ovoce, kuřecího masa, kávy a cukru. Zájezd, který vám nabízíme v aktualizované podobě s termínem v listopadu (16. - 25. 11. 2015), bude zaměřen na návštěvy několika různých farem, a to jednak v přímořské oblasti Rio de Janeira a následně v jižní části Brazílie ve státě Paraná. Program bude samozřejmě doplněn o turistické zastávky - chybět nebude prohlídka Ria a vodopádů Iguassu na hranici s Argentinou.

1. den 

odlet z Prahy přes Londýn do Rio de Janeiro, přílet v pozdních večerních hodinách, transfer do hotelu, ubytování, nocleh Rio de Janeiro

2. den

Dopoledne prohlídka města - jízda rozsáhlým lesnatým městským parkem Tijuca na vrchol Corcovado, jednu dominant města, se sochou Ježíše Krista, výhledy na záliv Guanabara, jižní pláže a lagunu Rodrigo de Freitas. Možnost společného oběda. Odpoledne návštěva stadionu Maracaná (metrem, za doprovodu místního průvodce), později možnost koupání na pláži.

Možnost typické večeře a návštěvy večerního představení brazilských tanců a Samby (za příplatek).

Nocleh Rio de Janeiro

3. den 

Dopoledne pokračování prohlídky města – Sambodrom, metropolitní katedrála, náměstí Cinelandia, budova městského divadla, národní knihovny, uměleckého muzea, jízda lanovkou na Cukrovou homoli, jednu z dominant města, s úchvatnými výhledy na město i okolí. Společný oběd. Odpoledne výlet džípem do favely (chudinské čtvrti) Dona Marta v oblasti Botofago. Po skončení programu možnost koupání na pláži. Společná večeře. Nocleh Rio de Janeiro

4. den – 19. 11. 2015 – čtvrtek, Rio de Janeiro – Nova Friburgo

Odjezd do vnitrozemí do oblasti Nova Friburgo (asi 150 km od Rio de Janeiro), oblasti osídlené v minulosti imigranty z řady evropských zemí. Společný oběd během programu.

Návštěva výrobny sýrů, návštěva některé rodinné farmy. Společná večeře, nocleh Nova Friburgo.

5. den

Ráno podle možností pokračování odborného programu - prohlídka farmy. Společný oběd během programu. Návrat do Rio de Janeiro na letiště a odlet do Iguaçu, po příletu transfer do hotelu, ubytování, společná večeře, nocleh Iguaçu.

6. den 

Prohlídka vodopádů na argentinské straně, možnost účasti na programu „Aventura Nautica“ (krátká plavba po řece až pod vodopády) za příplatek, procházka pralesem podél řeky Iguaçu. Společný oběd. Odpoledne výlet k přehradě Itaipú, prohlídka přehrady, společná večeře, nocleh Iguaçu.

7. den

Návštěva národního parku na brazilské straně vodopádů, procházka parkem, společný oběd. Následně možnost návštěvy „Ptačího parku“ (za příplatek). Společná večeře, nocleh Iguaçu.

8. den

Snídaně, celodenní odborný program v oblasti – návštěva farmy s chovem skotu, návštěva farmy s rostlinnou výrobou - sója, kukuřice, obilí.

Společný oběd během programu. Návrat do Iguaçu, společná večeře, nocleh Iguaçu.

9. den 

Dopoledne volno k individuálnímu programu, kolem poledne uvolnění pokojů. Transfer na letiště a odlet do Rio de Janeiro, odtud pokračování noční linkou do Evropy.

10. den

Přílet do Londýna, pokračování do Prahy, přílet navečer.

Přibližná cena (při skupině 18 osob) 86.000,- Kč bude zahrnovat:
- leteckou přepravu z Prahy do Ria, dále do Iguassu a zpět do Prahy,
- dopravu autobusem po Brazílii,
- ubytování ve dvoulůžkových pokojích 3* hotelů,
- stravování (plná penze dle programu),
- návštěvy farem dle programu,
- turistický program včetně vstupů,
- českého průvodce,
- doprovod místní (anglicky mluvících) průvodců.

Doplňkové služby:
- typická večeře s představením Samby (Rio) - 2.820,- Kč
- Aventura Nautica (vodopády Iguassu) - 1.600,- Kč
- Ptačí park (vodopády Iguassu) - 830,- Kč

Hlásit se můžete na kontaktech hlavní kanceláře.


Přečteno: 440x