Rudí pragmatici

Sdílejte článek

O tom, že je Agrární komora ČR (AK) organizací s výrazně levicovým zaměřením, jsem měl jasno brzy po jejím založení. Že má velmi blízko i k názorům komunistickým, dokázala svou podporou řady návrhů zákonů z pera poslanců KSČM. Že se však otevřeně přihlásí k odkazu bolševického zločinného režimu a jeho představitelů, to jsem skutečně nečekal. Jak jinak ale chápat, že prezident komory oficiálně blahopřeje komunistickému ministru Tomanovi k jeho narozeninám,vyzdvihuje jeho budovatelkou činnost a ještě to zcela bezostyšně vytrubuje do světa?

Kdyby gratulaci provedl v tichosti a v soukromí sám za sebe, je to jeho věc a nikomu do toho nic není. Takto však jednoznačně deklaroval, po kom a po čem se agrární komoře stýská.

Vrcholem cynismu pak je, když prezident AK Jan Veleba prohlašuje, že ministr Toman byl pragmatikem, který úspěšně rozvíjel zemědělství a posílal odborníky na stáže do USA. Nevím, jestli byl ministr Toman pragmatikem či nikoliv, nepřísluší mi to hodnotit a je mi to i lhostejné. V každém případě byl však nejenom ministrem zemědělství, ale také místopředsedou totalitní vlády, která terorizovala a šikanovala vlastní občany, a členem ÚV zločinecké KSČ, která zplundrovala celou naši zemi, včetně zemědělství, stručně řečeno vrcholným představitelem režimu, který byl (podle platného zákona, pane Velebo!) zločinný a zavrženíhodný.

To, že Veleba vyzdvihuje, že byl někdo „poslán“ na stáž někam do zahraničí, jenom dokresluje, jak hluboko vězí v bolševickém myšlení. Není už samotné takové „vyslání odborníků“ jenom potvrzením toho, že ostatní občané nikam jet nemohli? Pro vrcholné představitele agrární komory zřejmě nikoli. Ti naopak s vděčností vzpomínají na „rozvoj zemědělství“ v bolševickém režimu.

Aby se vám, soudruzi, vzpomínalo lépe a radostněji, sluší se také připomenout, že při tom vašem „rozvíjení“ jste rozkradli a zničili tisíce selských gruntů, majitele pozavírali nebo rovnou povraždili a jejich rodiny vystěhovali. Vyvrátili jste z kořenů staleté tradice a zdevastovali celý český venkov. Díky vašim kontaktům z VUMLu držíte stále při sobě a úspěšně jste se etablovali i v současném podnikání a politice, přičemž jste opět neopomněli okrást statisíce restituentů. Váš „pragmatismus“ bude nejen v zemědělství, ale i v celé naší zemi patrný ještě dlouho.

Můžete si gratulovat.

Ing. Stanislav Němec, předseda ASZ ČR

Přečteno: 222x
Katalog farem