Velký úspěch člena ASZ Hodonín Petra Marady v mezinárodní soutěži

Sdílejte článek
Velký úspěch člena ASZ Hodonín Petra Marady v mezinárodní soutěži

Čestné uznání získal Petr Marada, člen Asociace soukromého zemědělství Hodonín, v soutěži Land and Soil Management Award, kterou každoročně spolu s dalšími partnery pořádá Evropský svaz vlastníků půdy (ELO). Soutěž hodnotí udržitelné způsoby využívání a hospodaření s půdou, jež bojují proti její erozi a snižování obsahu organických látek a zabraňují její degradaci a kontaminaci.

Velký úspěch člena ASZ Hodonín Petra Marady v mezinárodní soutěžiPan Marada, který se na svojí farmě v Šardicích na Hodonínsku úspěšně věnuje aplikaci nové koncepce ochrany půdy a její implementaci do hospodaření, umístěním v této soutěži získal za svou činnost ocenění na evropské úrovni. Výsledky soutěže byly vyhlášeny v úterý 16. března 2021 v rámci online konference FFA (The Forum for the Future of Agriculture), která je každoročním setkáním a místem zajímavých diskuzí pro všechny, jež mají zájem přispět k udržitelnějším zemědělským systémům. 

Slova chvály na ekofarmu Petra Marady pronesl také tajemník ELO, Thierry L´Escaille. Vítězem pro rok 2020/2021 se stala biodynamická Farma Černelič ze Slovinska. Ačkoliv se panu Maradovi nepodařilo dosáhnout na první místo, i tak je toto čestné uznání v prestižní evropské soutěži velkým úspěchem, našemu členovi velmi gratulujeme a děkujeme za skvělou prezentaci jak celé ASZ ČR, tak především zodpovědného způsobu hospodaření s půdou. 

Hlavní kancelář ASZ ČR


Přečteno: 1 099x