Projekt AGRIWATER pokračuje

Sdílejte článek
Projekt AGRIWATER pokračuje

Navzdory nepříznivé epidemiologické situaci ASZ ČR spolu se zahraničními partnery dále pracuje na mezinárodních projektech. Ve čtvrtek 25. března tak proběhl druhý on-line meeting k projektu AGRIWATER, který se zaměřuje na problematiku zadržování vody v zemědělské krajině.

Během první části meetingu partneři stručně představili nejzajímavější závěry z tzv. národních zpráv, jež budou podkladem pro vypracování souhrnné zprávy. Tento dokument, který má na starosti ASZ ČR, bude prvním výstupem projektu a uvede čtenáře do problematiky zadržování vody v zemědělské krajině, oblasti legislativy, státních i jiných podpor a potřeb a možností zemědělců v boji proti suchu ve všech partnerských zemích projektu.

V odpoledních hodinách byla prodiskutována metodika sběru příkladů dobré praxe podporující zadržování vody v zemědělské krajině. V následujících měsících budou totiž partneři pracovat na výběru těch nejlepších a nejzajímavějších ukázek různých opatření, jež by měly zemědělcům ve stále častějších období sucha sloužit jako inspirace pro udržitelné hospodaření.

Na závěr byla představena webová stránka projektu, která bude také sloužit jako platforma pro sdílení výstupů projektu a byly probrány dosavadní výsledky, administrace, další kroky a organizace příštího, snad již prezenčního setkání v německém Augsburgu.

Martina Snášelová, hlavní kancelář ASZ ČR 

Projekt AGRIWATER pokračuje

Projekt AGRIWATER pokračuje

Přečteno: 1 234x