Sedláci v éteru - nový podcast ASZ ČR

Sdílejte článek
Sedláci v éteru - nový podcast ASZ ČR
Sedláci v éteru - nový podcast ASZ ČR

Pro přiblížení reality a každodenního života sedláků veřejnosti jsme se rozhodli vytvořit podcast Sedláci v éteru. Podcast jsme založili na rozhovorech se členy ASZ ČR a odborníky v oblasti zemědělství, rozvoje venkova, potravinářství, gastronomie nebo životního prostředí, jelikož oni mohou nejlépe zprostředkovat současnost sedlačení u nás.

1. díl: Co je Asociace?

V úvodním díle Karolína s Tomášem představili základy fungování Asociace a koncept podcastu Sedláci v éteru.

2. díl: S předsedou Jaroslavem Šebkem o působení v Asociaci i mimo ni

Předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek popsal v rozhovoru s Karolínou a Tomášem svoji práci předsedy a zároveň se dotkl záležitostí, které ho těší více a které méně. Co je na vedení Asociace nejzajímavější? Jaké to bylo obnovovat hospodářství na Litoměřicku po 40 letech komunistické nadvlády? A co na to jeho žena?

Brzy se v dalších dílech můžete těšit na Martina Nováka z ASZ Tábor, Jana Krále z ASZ Kolín, Kutná Hora, Nymburk nebo Zdenku Noskovou ze Svazu venkovské turistiky a agroturistiky. 

Martin Novák se kromě klasické  zemědělské výroby věnuje pivovarnictví a také provozuje malé muzeum zemědělské techniky a galerii, Jan Král z úrodného Polabí přiblíží specifika výroby vajec. A se Zdenou Noskovou si budeme povídat o tom, jaké je to provozovat ubytování na venkově.   

Nahráno dne 26. března 2021 ve studiu Mr. WOMBAT, nahrávání a zvuková postprodukce: Vojtěch Zavadil.

Tomáš Zavadil a Karolína Mašková, Hlavní kancelář ASZ ČR

 

Přečteno: 1 716x