Máme recept pro ozdravení naší krajiny aneb společně k návrhu novely zákona o myslivosti

Sdílejte článek
Máme recept pro ozdravení naší krajiny aneb společně k návrhu novely zákona o myslivosti

Vlastníci lesů, lesníci, sedláci a ekologové společně navrhnou na online tiskové konferenci, která se koná ve středu 21. dubna od 10 hodin, řešení ohromných ekonomických i ekologických škod, které způsobuje dlouhodobě přemnožená spárkatá zvěř. Představí nejnutnější změny v zákonu o myslivosti, o nichž budou již 28. dubna jednat sněmovní výbory (Zemědělský výbor a Výbor pro životní prostředí) před druhým čtením.

Vládní navrhované znění způsobu mysliveckého hospodaření se zvěří nedostatečně řeší odvození výše lovu od míry poškození ekosystémů, způsobeného spárkatou zvěří, vlastníkům pozemků nadále upírá právo účinně zasáhnout do mysliveckého hospodaření a v seznamu myslivci obhospodařované zvěře stále ponechává ohrožené a chráněné druhy zvířat. 

Za Asociaci soukromého zemědělství ČR vystoupí předseda Pracovní skupiny pro lesy a myslivost ASZ ČR Daniel Pitek, nebudou chybět ani zástupci Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů v ČR, Českého svazu ochránců přírody, organizace Pro Silva Bohemica, České společnosti ornitologické, Hnutí DUHA, Sdružení vlastníků honebních pozemků a Svazu vlastníků půdy ČR. 

Hlavní kancelář ASZ ČR


Přečteno: 529x