Nové služby Asociace

Sdílejte článek

Vážení členové Asociace, připravili jsme pro Vás řadu nových služeb, které jsou určeny pro prezentaci a prodej Vašich služeb a produktů prostřednictvím internetu. Katalog Ubytování na farmě je určený pro majitele penzionů a privátního ubytování na farmách. Obchod ASZ je naopak využijí producenti finálních výrobků. Adresář firem je určený pro všechny zemědělské podnikatele kteří chtějí se chtějí prezentovat v Adresáři zemědělských firem. Podpořete tyto nové služby Asociace tím, že nabídnete své produkty a služby novým zákazníkům.

Chcete nabídnout ubytování na své farmě, služby a produkty široké veřejnosti na internetu? Využijte rezervační systém a internetový obchod, který umožní snadnou komunikaci se zákazníkem, rychlou objednávku a bezhotovostní platbu!

Ubytování na farmě

ASZ ČR provozuje od srpna na adrese www.ubytovani-na-farme.cz nový web, který by měl sloužit ke zprostředkování rezervací a objednávek ubytování na farmě a dalších služeb.

Hlavní funkcí systému je kromě vyhledávání farem a jejich kontaktních informací také rezervační systém. Zájemci o ubytování a případně jiné služby tak mohou přímo přes internet rezervovat ubytování na konkrétní termín a pomocí kreditní karty nebo převodem z účtu za vybrané služby také zaplatit. Poskytovatel je o každé rezervaci a platbě informován buď upozorněním na e-mail nebo při navštívení administračního rozhraní. Rezervační systém je možné ovládat i bez přístupu na internet, a to pomocí SMS zpráv.

Prezentace farem jsou rozděleny do turistických regionů, umožňují zveřejnit veškeré informace o farmě - kontaktní údaje, odkaz na webové stránky, popis farmy, fotografie, informace o okolí farmy. Na prezentaci farmy je úzce napojený rezervační systém, který je také velmi podrobný - umožňuje výběr zálohy, přepočet na eura, nastavení cenového kalendáře, nastavení několika možností ubytování u každé farmy, upřesnění možnosti stravování a vybavení pokojů, dále například možnost definice slev, ubytovací kapacity a doplňkových služeb. Systém bude pro poskytovatele služeb přístupný k úpravám přes zabezpečovací heslo.

Zařazení do systému a vytvoření prezentace je zpoplatněno minimální částkou v rozpětí 500 - 2 000 Kč, dále si provozovatel rezervačního systému strhává z každé úhrady, která je prostřednictvím systému sjednána, provizi ve výši 4 % + DPH. Platíte tedy částku odpovídající uskutečněným obchodům.

Pro majitele farem, kteří do systému jsou zařazeni má tato služba nespornou výhodu především v lepším zviditelnění a zpřístupnění nabídky zájemcům o ubytování a další služby, které farma poskytuje. V případě zájmu je možné propagovat farmu i na dalších serverech, které rezervační systém provozují. V budoucnu by měl být systém napojen také na www.mapy.cz.

Obchod

Další související službou je internetový obchod na adrese http://obchod.asz.cz, kde je možné nabídnout produkty z vaší farmy. Ty jsou v systému rozdělené do jednotlivých kategorií a zákazník si tak může výrobky jednoduše vybrat, objednat, zvolit druh dopravy a zaplatit přes internet. Farmáři, od něhož si zákazník výrobek objedná, je posléze zaslána objednávka a po jejím vyřízení také peníze na účet. Platby je možné provádět převodem nebo kartou. Za každou transakci je strháván manipulační poplatek ve výši 2,5 %.

Adresář firem

Pro všechny majitele farem a spolupracujících firem z programu Česká farma jsme připravili Adresář firem, který v současné době běží v testovacím provozu na webu http://www.asz.cz/cs/adresar-firem.html. Adresář firem je rozdělený do kategorií podle typu zemědělského subjektu a pomocí fulltextového vyhledávání umožňuje snadné dohledání požadovaných informací - kontaktů.
Informace firmy mohou obsahovat:

  • adresu
  • telefon
  • DIČ
  • e-mail
  • internetovou adresu
  • kontaktní osobu
  • logo firmy
  • prezentace firmy na jednu stránku.

V budoucnu by měl být systém napojen také na www.mapy.cz.

V případě zájmu je možné zájemcům vytvořit účet s přístupem k informaci o firmě, tak aby v případě potřeby mohli informace měnit. Toto heslo je možné použít k přístupu ke všem službám které ASZ svým členům nabízí, tedy: Vnitřní stránky ASZ, Adresář firem, Ubytování na farmě a Obchod.

V současné době připravujeme databázi a prosíme tedy všechny zájemce o zařazení do systémů, aby se hlásili na kontaktech kanceláře ASZ ČR nebo napsali na e-mail: ahzk9W6j-sruQOQ7%skmb.

Přečteno: 191x
Katalog farem