Výstava ovoce podzimních odrůd jádrovin

Sdílejte článek
Výstava ovoce podzimních odrůd jádrovin

ČSOP si opět pro příznivce starých odrůd připravila výstavu v Domě ochránců přírody v Praze, která se bude konat 7. až 9. října 2021. Ve čtvrtek se přednášky ponesou v duchu zejména odrůdové a pěstitelské tématiky, tentokrát v podání našeho odborného spolupracovníka Vojty Ptáčka. Program je zajímavý pro zemědělce, lesníky, zahradní architekty, projektanty, zadavatele prací, či pro realizační firmy.

Pátek bude zaměřen na zpracovatelskou tématiku - konkrétně na výrobu ovocných octů. V odpoledním bloku bude opět možnost si prakticky vyzkoušet založení výroby domácího octu.

Akce je vhodná nejen pro drobné pěstitele a milovníky starých dobrých odrůd. Pro každého je zde možnost konzultovat pěstitelské a zpracovatelské otázky na poradně nebo přímo v sadu.

K ochutnání budou aktuálně zralé odrůdy.

Pro zájemce o účast na seminářích si dovoluji zopakovat prosbu uvedenou v letáku - zaregistrovat se na mailu: katerina.strossova@csop.cz. Počet míst je na nich limitován a po vyčerpání kapacity nemůžeme do sálu vpustit neregistrované účastníky.

Ve čtvrtek a v sobotu je též možno přinést Ing. Zdeňkovi Buzkovi ovoce ze svých stromů na určení odrůdy.

Program výstavy zdeOtevřít

Připojuji ještě pozvánku na Lázeňský festival jablek v Mariánských Lázních. Proběhne v neděli po skončení pražské výstavy a komu by se nehodilo jet do Prahy, může na ochutnávku dorazit do Mariánských Lázní.

Pozvánka na Lázeňský festival jablekOtevřít

Ing. Martin Lípa - garant odborného programu ČSOP: „Oživení starých dobrých odrůd“ www.stareodrudy.cz

Přečteno: 474x