Třetí mezinárodní setkání k projektu AGRIWATER

Sdílejte článek
Třetí mezinárodní setkání k projektu AGRIWATER

Po dlouhé odmlce se většině zapojených partnerů včetně ASZ ČR podařilo konečně potkat i mimo online prostor a vidět se tak konečně tváří v tvář se zástupci ostatních zapojených organizací na třetím projektovém meetingu, který proběhl 7. 10. 2021 v německém Augsburgu. Hostitelem byl Johannes Dreer z partnerské organizace Hof und Leben, který účastníky uvítal na jeho statku v krásné venkovské krajině regionu Allgäu.

Po přátelském přivítání byl projednán první projektový výstup, a to souhrnná zpráva, pojednávající o tématu sucha a zadržování vody v zemědělské krajině, ale také legislativě a možnosti státních i jiných podpor v boji proti suchu ve všech partnerských zemích projektu. Tento souhrn bude brzy k dispozici na webových stránkách projektu: https://agriwater.eu/cs/ v několika jazykových mutacích.

Další úkol, kterému se partneři věnovali byly případové studie neboli příklady dobré praxe, které by zemědělcům se zájmem o zadržení vody na jejich pozemcích měly poskytnout inspiraci a nové poznatky nejen z ČR ale také ze zahraničí. Podařilo se vybrat přes 40 zajímavých příkladů, které budou graficky zpracovány a umístěny na web. Následujícím bodem programu byly na ně navazující vzdělávací materiály, ve kterých budou v podobě „metodických listů“ podrobně popsány konkrétní ověřené postupy a opatření na téma adaptací na sucho a hospodaření s vodou.

V odpolední části meetingu byl prodiskutován zejména vývoj vzdělávací platformy a organizační záležitosti jako jsou administrace, diseminace výstupů projektu či organizace příštího, snad opět prezenčního setkání na Kypru.

Martina Snášelová, hlavní kancelář ASZ ČR


německo

 

IG_10_Agriwater_TPM2

 

Přečteno: 1 114x