Farma roku 2020 - vítěz bude znám v pondělí 6. prosince

Šárka GorgoňováŠárka Gorgoňová
Sdílejte článek
Farma roku 2020 - vítěz bude znám v pondělí 6. prosince

Doba covidová již dvakrát znemožnila konání slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Asociace soukromého zemědělství ČR Farma roku 2020, nyní se však už široká zemědělská a nezemědělská veřejnost dočká. V pondělí 6. prosince 2021 od 16.30 hodin proběhne z pražského Divadla ABC přímý přenos, během něhož zazní jména pěti oceněných rodinných farem.     

Také v průběhu vyhlášení tohoto v pořadí již 19. ročníku soutěže bude pomocí videoklipů představeno a poté vyhlášeno pět nominovaných farem, které byly hodnoceny odbornou komisí dle pěti kritérií, a to celkového vzhledu farmy, organizace práce, ekonomických výsledků, zamýšleného rozvoje a zapojení rodiny do chodu farmy. Čeká je zajímavá finanční odměna v hodnotě celkem 200.000 Kč.  

Soutěž rodinných farem z různých koutů republiky, s různorodou charakteristikou, strukturou či velikostí hospodářství, které prezentují svůj podnikatelský záměr, si za devatenáct let svého trvání získala neuvěřitelnou oblibu. Přináší skutečné příběhy lidí, kteří dokázali téměř nemožné - za nerovných startovních podmínek začít soukromě hospodařit a ze socialistickou péčí zdevastovaných statků vybudovat prosperující farmy. Farmy, které oživily venkov, nabízejí řadu pracovních příležitostí, produkují kvalitní potraviny a pečují o krajinu. Dokládají, že kde je vůle, je i cesta. I díky nim se podařilo změnit pohled části veřejnosti na sedláky a vrátit rodinným farmám, jakožto nezastupitelné součásti českého zemědělství, vážnost. Budou takové i letošní farmy? Nechme se překvapit!      

Online přenos je možné sledovat navštívením našich webových stránek ASZ ČR www.asz.cz, kde si pouze kliknete na videopřenos na hlavní stránce.

Přečteno: 1 547x