Prezidentovi Agrární komory: Svobodným sedlákům z ASZ ČR ústa nezavřete!

Jaroslav ŠebekJaroslav Šebek
Sdílejte článek
Prezidentovi Agrární komory: Svobodným sedlákům z ASZ ČR ústa nezavřete!

Dnes byla Asociaci doručena ze strany Agrární komory předžalobní výzva za „uveřejňování protiprávních článků a snahu o poškození dobré pověsti AK“, jejíž znění naleznete níže. Další výhrůžka žalobou dorazila z AK i místopředsedovi ASZ ČR Ing. Janu Šteflovi za článek, ve kterém jsou jasně popsány nesprávné výpočty a záměry ve Strategickém plánu, které by poškodily většinu českých zemědělců, a jež také prosazovala nebo podporovala zmíněná komora. Text této výzvy zveřejňuji opět níže.

Zde je můj vzkaz prezidentovi Agrární komory ČR, který je pod oběma výzvami podepsán:

Vážený pane prezidente,

svobodným sedlákům z ASZ ČR ústa nezavřete! Nedáme se zastrašit a nebudeme ustupovat vašim metodám. Naše argumenty a čísla byly zveřejněny, jsou podložené a jasné a stojíme si za nimi. Neuvedli jsme nic, co by nebyla pravda. Náš právní zástupce vám zašle odpověď na jednotlivé body.

Počítejte s tím, že cokoli dalšího, co bude zavánět jakýmkoli nátlakem na ASZ ČR jako na nevládní organizaci nebo na její členy, stejně jako cokoli dalšího, co by mělo ohrozit české sedláky, bezodkladně zveřejníme, a to proto, aby se veřejnost mohla konečně lépe zorientovat v tom, kdo a co hájí v zemědělské politice a jakými metodami přitom postupuje.

Tušíme, že se prostě jen bojíte změn v českém zemědělství, které je ale nanejvýš potřeba udělat.

S pozdravem

Mgr. Ing. Jaroslav Šebek, předseda ASZ ČR, 10. 1. 2022

Předžalobní výzva_ASZ ČR.pdf

Předžalobní výzva_Ing. Štefl.pdf

Přečteno: 1 969x
Katalog farem