Reakce předsedy ASZ ČR Jaroslava Šebka na vyjádření vedení AK k rozhodnutí koaliční rady

Sdílejte článek
Reakce předsedy ASZ ČR Jaroslava Šebka na vyjádření vedení AK k rozhodnutí koaliční rady

Na žádost mnoha médií přinášíme reakci předsedy ASZ ČR Jaroslava Šebka na vyjádření vedení Agrární komory k rozhodnutí koaliční rady ohledně Strategického plánu.

Prezident Agrární komory ČR Jan Doležal řekl: „Nová vláda rozhodla na základě dojmů či kusých a zkreslených informací, a především po tlaku organizací, kteří zastupují marginální část zemědělské veřejnosti. Bez nadsázky lze říci, že prohráli zemědělci, které skutečně živí péče o krajinu, půdu a zvířata, a naopak vyhráli velcí vlastníci půdy. Na rozhodnutí vlády nejvíce doplatí rodinné podniky, které už nyní bojují o přežití a patří k tomu nejcennějšímu, co v českém zemědělství je.”

Vyjádření předsedy ASZ ČR Jaroslava Šebka:

„Jde o další z mnoha manipulativních vyjádření od zlobovaných agrárních bossů, kteří si myslí, že mají patent na to, jak má české zemědělství vypadat, a kdo do něj může mluvit. AK má najednou dojemnou péči o rodinné farmy, přitom se o ně nikdy nezajímala. Když jsou rodinné farmy tak cenné, proč pro ně tato organizace dosud nic dobrého neudělala, proč z ničeho nic ten strach? Vždyť zřetelným důkazem je právě vznik ASZ ČR, která rodinné farmy sdružuje. Většinu jejich argumentů považuji za nechutné lži a strašení veřejnosti o konci produkce.

Věřím, že se na jejich účelové metody více posvítí a ukáže se, kde je pravda o tom, kam převážně jdou dnešní podpory do zemědělství, a kdo z nich má největší prospěch a jaké negativní dopady to na nás na všechny má.“

Přečteno: 1 136x