Přihlašte svou farmu do soutěže!

Sdílejte článek
Přihlašte svou farmu do soutěže!

Vyhodnocení Farmy roku 2007 proběhlo sice teprve nedávno, ale už nyní mohou členové Asociace soukromého zemědělství ČR hlásit své farmy do sedmého ročníku tradiční soutěže. Touto akcí chce Asociace soukromého zemědělství ČR opět propagovat mezi veřejností perspektivní soukromé hospodaření na rodinných farmách a samotné zemědělce motivovat a povzbudit v jejich činnosti.

Do soutěže může být přihlášena jakákoliv farma bez ohledu na její velikost, zaměření nebo délku jejího fungování. Všechny farmy budou v průběhu léta ohodnoceny výběrovou komisí, která na základě pěti kritérií, které zůstávají stejně jako v předešlých ročnících - celkový vzhled farmy, organizace práce, ekonomické výsledky, zamýšlený rozvoj a zapojení rodiny do chodu farmy -nominuje pět z nich. Konečné vyhlášení výsledků proběhne opět v závěru roku a ani odměna pro prvních pět farem se nemění: 100 tisíc získá farma vítězná, další umístění zemědělci dostanou ocenění ve výši 40, 30, 20 a 10 tisíc korun.

V roce 2007 získala titul „Farma roku“ farma Filoun pana Josefa Šourka v Plavech (ASZ Jablonec, Liberec, Semily), která se kromě chovu mléčných krav s velkým úspěchem zabývá zpracováním mléka a výrobou mléčných biovýrobků. Druhé místo komise udělila farmě rodiny Hlaváčkových z Doudleb nad Orlicí (ASZ Rychnov nad Kněžnou), která je zaměřena především na rostlinnou výrobu a výkrm býků. Třetí místo v loňském ročníku soutěže připadlo farmě rodiny Kočerových v Vítkovicích (ASZ České Budějovice). Všechny farmy, které byly do soutěže přihlášeny však jsou bez výjimky jasným příkladem toho, že hospodaření na rodinných farmách je perspektivní a mělo by být základem života na venkově.

Přihlášky do soutěže můžete začít posílat do hlavní kanceláře ASZ ČR mailem (kancelar@asz.cz) i poštou (Dělnická 30, Praha 7). Uzávěrka bude 30. června 2008. Přihláška je ke stažení zde:

Přihláška Farma roku 2008Otevřít
Přečteno: 194x
Katalog farem