První výstup projektu AGRIWATER

Sdílejte článek
První výstup projektu AGRIWATER

V rámci mezinárodního projektu AGRIWATER, který se zaměřuje na inovativní a udržitelné způsoby zadržování vody v zemědělské krajině, došlo k dalšímu posunu. Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR), která je hlavním koordinátorem tohoto projektu, vám ve spolupráci se zahraničními partnery a koordinátory přináší první z pěti výstupů, jímž je Souhrnná zpráva 2021 - Současný stav adaptačních strategií a vodohospodářských systémů.

Kromě klíčových informací o suchu v partnerských zemích analyzuje souhrnná zpráva na 32 stranách současné adaptační strategie a vodní systémy využívané v jednotlivých partnerských zemích, legislativní rámec a možnosti v této oblasti. Jinými slovy vychází ze srovnání národních analýz současného stavu adaptačních strategií vodohospodářských systémů zavedených v partnerských zemích – v Belgii, v České republice, na Kypru, v Německu, v Itálii a ve Španělsku.

Zpráva se rovněž zabývá současnými legislativními rámci v oblasti implementace vodních systémů v zemědělské krajině ve výše zmíněných zemích a také programy a státními iniciativami. V rámci boje se suchem se rovněž zaměřuje na současné studie, výzkum, stávající projekty a nechybí zde stručný výhled do budoucnosti.

Souhrnnou zprávu naleznete zde:

 https://learning.agriwater.eu/cs/souhrnna-zprava

Stránky projektu AGRIWATER:

 Agriwater – Innovative and Sustainable Measures of Keeping Water in the Agricultural Landscape

logo_Agriwater_RGB           Logo_Erasmus

Projektové konsorcium je složeno celkem z šesti zahraničních partnerů:

  • ASZ ČR - koordinátor projektu, ČR
  • On Projects Advising SL (OnP), Španělsko
  • Hof und Leben (HuL), Německo
  • Evropský svaz vlastníků půdy (ELO), Belgie
  • Florentská univerzita Università degli Studi di Firenze (UniFL), Itálie
  • Ministerstvo zemědělství, rozvoje venkova a životního prostředí, Kypr
Přečteno: 1 148x