Nadace Partnerství: Finanční podpora Ukrajiny zůstává nejrychlejší a nejefektivnější formou pomoci

Sdílejte článek
Nadace Partnerství: Finanční podpora Ukrajiny zůstává nejrychlejší a nejefektivnější formou pomoci

Finanční podpora Ukrajiny nadále zůstává nejrychlejší a nejefektivnější formou pomoci. Mezi plejádou sbírek doporučuje Nadace Partnerství podporu Nesehnutí. Jedná se o důvěryhodnou organizaci, jejíž pomoc aktivistům a novinářům na okupované Ukrajině je zcela v souladu s naší misí: podporou a zachováním pilířů svobodné občanské společnosti.

Níže najdete soupis dalších kroků, které může v této době udělat každý.

Finanční podpora

Iniciativa Nesehnutí pomáhá zástupcům občanské společnosti okupovaných územích Ruskem.Vedle bezprostředního nebezpečí válečného konfliktu tisícům lidem na celé Ukrajině hrozí pronásledování, vězení, mučení, únosy i vraždy. Jak bohužel ukazuje předešlá zkušenost z okupovaného Krymu.

Již nějakou dobu se mluví o tom, že v Rusku vznikají seznamy nepohodlných osob, jež mají být během invaze do Ukrajiny zlikvidovány. V posledních dnech se nám bohužel potvrzuje, že nejde o pouhý hoax a věc se netýká jen politických představitelů. Po ruských sociálních sítích a ve vybraných skupinách, které mají v logu šibenici, začínají kolovat fotografie i osobní údaje ukrajinských novinářů a aktivistů s výzvami k likvidaci.

Přispějte

Dárcovství krve

Podle informací českého premiéra bude Česko schopno dodávat Ukrajině krev i krevní plazmu. Proto jdou naše kolegyně a kolegové darovat krev. A k tomu stejnému bychom chtěli vyzvat i Vás, Vaše kolegy, přátele a příbuzné.

Kde darovat

Spolupráce s Ruskem

Nechceme dávat zločinnému Putinovu režimu žádnou záminku pro propagandu schvalující ruskou agresi. Jako prevenci proti zneužití jsme proto s okamžitou platností postavili Ruskou federaci mimo soutěž v mezinárodní anketě Evropský strom roku, kterou pořádáme.

Uvedený krok není namířen proti běžným občanům, ruským ženám a mužům. I proto jsme informovali 100 tisíc hlasujících, ruských občanů a občanek, o skutečném rozsahu a obrazu války na Ukrajině.

Prosíme, pokud vaše obchodní, dodavatelské či jiné byznysové vztahy zahrnují spolupráci s Ruskem či Běloruskem, přehodnoťte je.

Další formy pomoci můžete nabídnout také na www.pomahejukrajine.cz a www.stojimezaukrajinou.cz

#StandWithUkraine

Zdroj: Nadace Partnerství

Přečteno: 573x