Seminář Zpracování mléka na farmě - 22.4. a 29.4.2022

Sdílejte článek
Seminář Zpracování mléka na farmě - 22.4. a 29.4.2022

Semináře jsou věnovány zpracování mléka a mléčným výrobkům na farmě. Účastníkům se dostane stručného přehledu legislativy, informací o budování zpracovatelských prostor, komunikaci se státními úřady a plnění legislativních povinností. Budou také diskutovat o správném značení výrobků a sdílet zkušenosti s odbytem.

Součástí programu semináře bude cvičení/případová studie u jednotlivých krocích budování zpracovatelského provozu, diskuze o bodech, na které se zapomíná a jsou důležité. Nezapomeneme také na tipy a triky z praxe.
Každý ze seminářů bude zakončen exkurzí do prostor zpracovatelského provozu (sýrárny).

22. 4. 2022: Farma Bovine (okres Bruntál, Moravskoslezský kraj): hospodaří v ekologickém zemědělství na trvalých travních porostech. Chovají masný skot, od roku 2016 mají i malé stádo mléčných krav. Mléko jde přednostně telatům, přebytky zpracovávají na sýry a jiné mléčné dobroty. V rámci agroturistiky nabízí ubytování v apartmánech a prohlídky farmy.

29. 4. 2022: Kozí farma Drysice (okres Vyškov, Jihomoravský kraj): chovají stádo koz, vypásají svahy okolo Drysic. V růžové sýrárně vyrábějí vynikající kozí sýry a další výrobky. Nakupují a zpracovávají také kravské mléko.

Detaily a přihlášky zde: Zpracování mléka na farmě (002).pdf

Přečteno: 1 038x