Náměstkyní nové sekce pro ekonomiku a IT na ministerstvu zemědělství je Antošová

ČTK
Sdílejte článek
Náměstkyní nové sekce pro ekonomiku a IT na ministerstvu zemědělství je Antošová

Náměstkyní nově zřízené sekce pro ekonomiku a informační technologie na ministerstvu zemědělství (MZd) je Marcela Antošová, která dřív působila ve státním Podpůrném a garančním rolnickém a lesnickém fondu. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Antošovou  do funkce uvedl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Věří, že náměstkyně v čele nové sekce prosadí opatření s důrazem na systémové úspory.

Mezi priority nové náměstkyně patří podle mluvčího například optimalizace výdajů a revize koncepce využití finančních nástrojů, urychlení digitalizace dat a sledování a hodnocení hospodárnosti IT systémů.

"Budu také usilovat o to, abychom na podporu zemědělců, potravinářů a lesníků zajistili dostatek finančních prostředků," tlumočil vyjádření nové náměstkyně mluvčí. Podle svého vyjádření chce Antošová také analyzovat účinky a dopady dotací. V případě informačních systémů chce zajistit jejich dlouhodobý a udržitelný rozvoj, mimo jiné se zaměřením na kybernetickou bezpečnost.

Antošová absolvovala fakultu financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze. V minulosti byla finanční ředitelkou v několika firmách, členkou dozorčí rady, následně i představenstva Výstaviště České Budějovice a v letech 2017 a 2018 byla v představenstvu Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu. Od roku 2018 vedla ekonomický úsek fondu.

Sekce ekonomiky a informačních technologií na MZd vznikla k začátku letošního roku kvůli nárůstu činností digitalizace agend. Podle dřívějších informací ministerstva se jedná zejména o vytvoření platforem, které souvisí s plánováním, realizací a dopady nové Společné zemědělské politiky 2021+ na prostředí informačních systémů registrů ministerstva zemědělství.

Přečteno: 659x