Projekt ON-FARM pokračuje

Sdílejte článek
Projekt ON-FARM  pokračuje

V květnu proběhl v Praze druhý hybridní meeting k mezinárodnímu projektu ON-FARM, jehož je Asociace soukromého zemědělství ČR koordinátorem, a který se zaměřuje na problematiku prvovýroby, zpracování farmářských produktů na farmách a jejich prodeje ze dvora.

Během první části meetingu shrnulo projektové konsorcium aktuální stav projektu a vyhodnotilo plnění úkolů. Následná diskuse se týkala zejména veškerých aspektů spojených s přípravou tzv. Bílé knihy, což bude metodický dokument zaměřený na problematiku prvovýroby a přímého prodeje na farmách. Kromě analýzy aktuální situace v oblasti krátkých potravinových dodavatelských řetězců (SFSC) a strategie „Z farmy na vidličku“ (Farm to Fork) bude Bílá kniha obsahovat konkrétní doporučení a návrhy řešení či aktivit v dané oblasti.

Dále byla prodiskutována metodika sběru příkladů dobré praxe a osvědčených postupů ve sledované oblasti. V následujících měsících budou totiž partneři pracovat na výběru těch nejlepších, osvědčených, inovativních a nejzajímavějších ukázek různých postupů v segmentu prvovýroby, zpracování farmářských produktů přímo na farmách a přímého prodeje koncovým zákazníkům.

V rámci setkání se pro členy projektového konsorcia uskutečnila exkurze na Farmu Cihlář v Milošovicích, která je členem ASZ ČR a získala titul Farma roku 2020.

ON-FARM_logo_bar          1116543-Erasmus

Přečteno: 845x