Fotoreportáž: Den otevřených lesů v Písku

Sdílejte článek
Fotoreportáž: Den otevřených lesů v Písku

Na celkem 48 lokalitách na celém území naší země proběhl v sobotu 18. června první ročník akce „Den otevřených lesů“, zorganizovaný pro širokou veřejnost Sdružením vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR (SVOL).

Jednou z nich byl i den Lesů města Písku, s.r.o., který nabídl návštěvníkům, a zejména dětem, široké spektrum aktivit, mimo jiné naučnou (a soutěžní) stezku pro děti a rodiče, prezentaci lesní techniky, ukázku práce s motorovou pilou, možnost vyzkoušet si harvestorový trenažer či jízdu na koni, nebo ukázky práce sokolníků a kynologů. Součástí akce byla také komentovaná vycházka do lesa, při které seznámil její účastníky jednatel společnosti Lesy města Písek Václav Zámečník se zásadami hospodaření v lese včetně praktických ukázek v terénu.

Lesy města Písek hospodaří na zhruba 6 600 hektarů lesů, rozdělených do deseti úseků podle stáří a druhu dřevin, uvedená společnost také spravuje část přírodního parku Písecké hory. Stoprocentním vlastníkem společnosti je město Písek.

Zdroj: SVOL, Naše voda, fotoreportáž Naše voda – Nina Havlová

Více informací zde

Přečteno: 345x