Podpořte projekt Prázdniny na venkově prostřednictvím HitHit

Sdílejte článek
Podpořte projekt Prázdniny na venkově prostřednictvím HitHit

Pamatujete si na prázdniny u babičky? Vůni buchet, které se pečou v peci? Čerstvé mléko, skákání do sena nebo koupání v rybníce? My ano a rádi bychom možnost zažít tak kouzelné prázdniny nabídli i dnešním dětem. Rozhodli jsme se proto zkusit štěstí k získání dostatečných finančních prostředků prostřednictvím crowdfundingové platformy HitHit, kde nám zakoupením odměny a podporou lokálních produktů můžete pomoci i Vy.

Za projektem Prázdniny na venkově stojí Svaz venkovské turistiky a agroturistiky, z.s. v čele s předsedkyní Ing. Zdenkou Noskovou. Svaz je dobrovolné, nepolitické profesní sdružení s celostátní působností, které již od roku 1997 hájí zájmy podnikatelů ve venkovské turistice a agroturistice a aktivně podporuje jejich činnost. „Ve svazu dlouhodobě usilujeme o systematické a efektivní vzdělávání poskytovatelů služeb ve venkovské turistice a agroturistice, o kategorizaci a certifikaci poskytovaných služeb.“ uvádí Ing. Zdenka Nosková, předsedkyně svazu.

„Obdobný systém v Česku zatím neexistuje, nechali jsme se proto inspirovat rakouskými sousedy, kde projekt Urlaub am Bauernhof funguje již desítky let.“ 

Na HitHit najdete projekt jako UŽIJTE SI PRÁZDNINY NA VENKOVĚ, dozvíte se zde další informace a přispět můžete od 20.6. do 4.8. nákupem jedné z lákavých odměn, které věnovali někteří členové svazu. Zakoupit můžete například Poctivé dřevěné prkénko z rodinné firmy Dřevo a proutí, Kreativní sadu na výrobu svíček z včelí farmy AnnKas, slevu na procházku s kozí rodinkou na Farmě Rybníček nebo různé slevy na pobyty - U Vyšaty, v Apartmánech Kocourek, ve Vile Nejdek Erzgebirge, na Biofarmě Dolejší mlýn, v Ekopenzionu centra Veronica a mnoho dalších.

Hlavním cílem je pomoci s obsazením kapacity mimo hlavní letní sezónu a také se zlepšením výnosnosti provozu zařízení venkovské turistiky a agroturistiky v Česku. Cílem, po úspěšné realizaci sbírky na HitHit, je vytvoření nového webu Prázdniny na venkově s možností rezervace pobytů a jednotlivých zážitků. „Obdobný systém v Česku zatím neexistuje, nechali jsme se proto inspirovat rakouskými sousedy, kde projekt Urlaub am Bauernhof funguje již desítky let.“ uvádí Ing. Zdenka Nosková, předsedkyně svazu, která zároveň dodává, že není cílem vytvořit nový Booking nebo Airbnb. Přednější jsou pro zástupce svazu a jeho členy tradice, šetrnost a příroda.

A co Vy, kam se letos chystáte s rodinou na výlet či dovolenou? Vyjeďte za hranice hlučných měst a užijte si ty pravé prázdniny na venkově!

SVAZ VENKOVSKÉ TURISTIKY A AGROTURISTIKY, Z.S.

Svaz venkovské turistiky a agroturistiky, z.s. je dobrovolné, nepolitické profesní sdružení s celostátní působností. Od roku 1997 hájí zájmy podnikatelů ve venkovské turistice a agroturistice a aktivně podporuje jejich činnost. Svaz se aktivně podílí se na rozvoji venkovské turistiky a agroturistiky na národní úrovni. Spolupracuje s organizacemi destinačního managementu, MAS, profesními organizacemi, státní správou a mnoha dalšími partnery.

Svaz venkovské turistiky a agroturistiky usiluje o systematické a efektivní vzdělávání poskytovatelů služeb ve venkovské turistice a agroturistice. V rámci standardů ubytování v soukromí a certifikovaných služeb agroturistiky, venkovské a zážitkové turistiky (značky Dovolená na statku, Dovolená na venkově, Zážitky na venkově a Zážitky v regionech) garantuje svaz kvalitu poskytovaných služeb.

Dlouhodobé projekty:

  • Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí.
  • Kategorizace zařízení agroturistiky, venkovské a zážitkové turistiky.
  • Prázdniny na venkově - národní marketingová značka produktu venkovské turistiky a agroturistiky.

Svou činností svaz přispívá k ekonomickému, kulturnímu a společenskému oživení venkova, obnově tradic, údržbě krajiny i ke stabilizaci jeho osídlení.

KONTAKTY

Ing. Zdenka Nosková
předsedkyně svazu
tel.: 777 101 323            
e-mail: zdenkanoskova@svazvt.cz

 

Jana Huryová
asistentka předsedkyně
tel.: 724 265 109
e-mail: janahuryova@svazvt.cz

 
Zdroj: www.svazvta.cz
Přečteno: 634x