Zveřejněte své škody způsobené zvěří - nová Facebooková skupina

Sdílejte článek
Zveřejněte své škody způsobené zvěří - nová Facebooková skupina

ASZ ČR založila na Facebooku novou skupinu s názvem ŠKODY ZPŮSOBENÉ ZVĚŘÍ, jejímž cílem je dokumentovat příklady škod způsobených zvěří na zemědělských a lesních porostech (poškození polních plodin a luk, okus nových výsadeb apod.), neboť současné stavy (nejen) spárkaté zvěře způsobují ročně miliardové škody zemědělcům a vlastníkům lesů.

Skupinu jsme vytvořili na základě inspirace z vašich častých zkušeností, které nám zasíláte do hlavní kanceláře. Je velmi důležité zviditelnit tento problém mezi zemědělci a vlastníky lesů navzájem, a také mezi širší veřejností. Dokumentace škod může pomoci přesvědčit vládu a další politiky k zavedení systémového řešení, které bude škodám předcházet. Věříme, že posílení práv vlastníků pozemků pomůže zajistit rovnováhu mezi početními stavy zvěře a prostředím, a tím minimalizovat škody.

FB skupina_škody zvěří

Pokud zvěř poškodila vaše lesy, pole, nebo louky a máte škody zdokumentované, neváhejte vše nasdílet do facebookové skupiny ŠKODY ZPŮSOBENÉ ZVĚŘÍ. Odkaz na skupinu: https://www.facebook.com/groups/576155497470593/

V případě, že nemáte Facebook, ale chtěli byste sdílet váš příspěvek, zašlete fotografie a informace (dle pravidel skupiny, zde: Pravidla skupiny.png) na email anna.chladova@asz.cz, a příspěvek tam dáme za vás.

Pokud Facebook máte, budeme rádi i za sdílení skupiny, aby se dostala do povědomí široké veřejnosti.

Pokud máte k věci nějaké připomínky nebo dotazy, neváhejte se na nás s nimi obrátit.

Hlavní kancelář ASZ ČR

Přečteno: 1 291x