Asociace opět partnerem národního kola Evropské soutěže mladých farmářů

Sdílejte článek
Asociace opět partnerem národního kola Evropské soutěže mladých farmářů

Tento týden bylo vyhlášeno národní kolo Evropské soutěže mladých farmářů 2022, jehož partnery jsou Asociace soukromého zemědělství ČR a místopředseda Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Karel Smetana. Jde o klání, které každoročně vyhlašuje Evropský parlament, a jedním z pěti europoslanců, jež soutěž organizují, je Michaela Šojdrová, která se dlouhodobě zajímá o situaci rodinných farem v EU. Je to velká šance pro členy ASZ ČR do 40 let, v loňském roce se stal vítězem národního kola tohoto klání člen ASZ Litoměřice Erich Vodňanský.

Soutěž o hodnotné ceny zviditelňuje a odměňuje mladé farmáře za udržitelné a inovativní nápady a postupy, které se zabývají výzvami, jimž zemědělství v současné době čelí. Letošní ročník se bude věnovat zejména projektům z oblasti zavedení a šíření nových technologií a inovativních zemědělských postupů, přispění k ekonomickému, environmentálnímu a sociálnímu vývoji venkovských oblastí a schopnosti odolat a zotavit se z šoků a zátěže vyplývajících z krizí jako je válka na Ukrajině, pandemie COVID-19 a klimatické změny. Z účastníků národního kola bude vybrán vítěz, který dále postoupí do celoevropského kola, jehož slavnostní vyhlášení proběhne během Evropského kongresu mladých farmářů 7. prosince 2022 v Bruselu.

Podmínkou účasti je věk farmáře do 40 let, vyplnění přihlášky a natočení krátkého videa. Pravidla soutěže a přihlášku (účastnický formulář) naleznete zde:

Pravidla soutěže 2022_CZ.pdf

Přihláška do soutěže 2022_CZ.pdf

Do klání se mohou přihlásit i účastníci minulého ročníku (mimo vítěze). V případě zájmu prosíme o zaslání vyplněné přihlášky a krátkého 2 - 3minutového videa v češtině nejpozději do 10. září na e-mailovou adresu anna.chladova@asz.cz (video je možno zaslat posléze).

Zapojení do projektu je skvělou příležitostí k setkání s dalšími mladými farmáři z EU, výměně zkušeností, získání inspirace a zviditelnění a rozvinutí své činnosti. Nebojte se přihlásit, rádi vám budeme nápomocni a podpoříme vás!

Hlavní kancelář ASZ ČR 

Přečteno: 829x