Rolnický fond spustil další kolo podpory na splátky úvěrů

ČTK
Sdílejte článek
Rolnický fond spustil další kolo podpory na splátky úvěrů

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PRGLF) dnes spustil další kolo žádostí o podporu na splátky úvěrů pro potravináře. Příjem žádostí byl však ukončený krátce po spuštění, kdy se vyčerpal limit 50 žádostí. Firmy mohly žádat až o 1,25 milionu korun. Ve čtvrtek od devíti hodin ráno pak mohou zemědělci žádat o další podporu až 250 tisíc Kč, limit je 350 žádostí. Fond tak ve druhém kole rozdělí celkem až 150 milionů Kč mezi malé a střední firmy. ČTK dnes o tom informovala mluvčí fondu Barbora Šenfeldová.

Programy mají pomoci podnikům v mimořádné situaci způsobené hlavně válkou na Ukrajině kompenzovat růst cen vstupních nákladů a energií. Podpora nesmí přesáhnout 50 procent z nesplacené jistiny úvěru. Na předchozí první kolo bylo určeno 750 milionů korun, fond přijal 2000 žádostí. Kapacita byla naplněná krátce po spuštění.

Žádosti do druhého kola podpory mohou firmy podávat pouze elektronicky na stránkách fondu. Nemohou se přihlásit firmy, které již úspěšně o dotaci zažádaly v prvním kole.

zaz mha

Zdroj: ČTK

Přečteno: 387x