Proč potřebují rodinné farmy legislativní podporu? Napoví mezinárodní konference

Anna ChládováAnna Chládová
Sdílejte článek
Proč potřebují rodinné farmy legislativní podporu? Napoví mezinárodní konference

Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) pořádá začátkem příštího týdne v Telči pod záštitou ministra zemědělství ČR Zdeňka Nekuly a předsedy Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Michala Kučery Mezinárodní konferenci na téma Legislativní podpora rodinných farem v EU.

Ochrana rodinných farem legislativními opatřeními by měla být pro země EU zásadním krokem k zajištění potravinové bezpečnosti a zdravého životního prostředí, ale i k usnadnění práce a snížení byrokracie sedlákům v Evropě. Konference se proto zaměří na legislativu rodinných farem v členských státech EU, kde je politika rodinných farem aktuálním tématem. ASZ ČR chce touto konferencí rovněž přiblížit veřejnosti záměr ukotvit zákon o rodinných farmách do české legislativy.

Konference proběhne za účasti členů Rady ASZ ČR, významných politických hostů a především představitelů zemědělských organizací z osmi evropských států. S výstupy z konference vás budeme postupně seznamovat formou článků a rozhovorů prostřednictvím hlavní informační platformy ASZ ČR. 

Program_konference_Telč_2022.pdf

Za hlavní kancelář ASZ ČR

Anna Chládová 

Přečteno: 746x