Asociace koordinátorem nového mezinárodního projektu FARMS´ CHARM

Sdílejte článek
Asociace koordinátorem nového mezinárodního projektu FARMS´ CHARM

Ke konci října tohoto roku proběhlo v Praze první setkání projektových partnerů z České republiky, Itálie, Kypru, Rakouska a Španělska právě započatého projektu FARMS´ CHARM, jehož koordinátorem je Asociace soukromého zemědělství ČR. Hlavním cílem projektu je vzdělávat malé a střední zemědělce v možných způsobech zahájení agroturistických aktivit, které jim pomohou nejen diverzifikovat jejich příjmy, ale také propagovat jejich zemědělské produkty přímo spotřebitelům. To vše za současného oživení venkovských oblastí a místních komunit a podpory udržitelného způsobu cestovního ruchu, který je v souladu s tendencemi zpomalení a delšího pobytu v jedné oblasti.

V průběhu jednání byla mimo jiné prodiskutována témata týkající se samotné implementace projektu, konkrétních kroků pro zahájení práce na prvním projektovém pracovním balíčku a další potřebné projektové organizační záležitosti zahrnující též diseminaci a hodnocení projektu.

V následujících dvou letech se ASZ ČR společně se všemi partnery bude podílet na tvorbě zajímavých vzdělávacích materiálů a příkladů dobré praxe, jež budou následně sloužit k podpoře agroturistiky ve venkovských oblastech.

Příští mezinárodní setkání všech partnerů je naplánováno na březen příštího roku v Rakousku a dle první sešlosti se již nyní všichni těší na společnou práci. O následných krocích projektové spolupráce vás budeme nadále informovat.

Lucie Ficková

Farms´ Charm          Spolufinancováno EU

Přečteno: 780x