Odešel Josef Masařík

Sdílejte článek
Odešel Josef Masařík

Ve věku nedožitých 89 let zemřel jeden ze zakládajících členů Asociace Josef Masařík. Byl nejenom dlouholetým členem Rady ASZ ČR, místopředsedou regionální ASZ Tachov či Asociace myslivosti, ale hlavně neúnavným organizátorem a propagátorem soukromého zemědělského podnikání a myslivosti.

Josef Masařík patřil hned od roku 1990 do tehdy poměrně malé skupiny lidí, kteří se začali významně angažovat při znovuobnovení selského stavu. Jako člen tehdejšího Sdružení podnikatelů v zemědělství byl důležitým hlasem sedláků, kteří začínali hospodařit v (nejen západočeském) pohraničí převážně na státní půdě po bývalých státních statcích. A byl to právě on, kdo v nejednoduchých podmínkách Sudet dával sedláky dohromady a pomáhal zakládat Asociaci. Se svým kolegou a dlouholetým přítelem Josefem Plzákem, který nás opustil nedávno, zakládal a vedl nejen regionální asociaci v Tachově, ale také Asociaci myslivosti, ve které zůstal aktivní až do posledních chvil.

Za zmínku určitě stojí i to, že v prostředí zemědělských spolků poznal i svou ženu Marii, která se stala dobrou duší tachovské asociace. I s jejím odchodem se vyrovnal a zůstal až do posledních okamžiků životním optimistou s výborným přehledem o dění nejen v Asociaci.

Pamatujme si Josefa Masaříka jako hodného člověka a dobrého přítele!

Stanislav Němec, čestný předseda ASZ ČR  

Ke kondolenci se připojuje také předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek a společně s hlavní kanceláří ASZ ČR vyjadřují smutek nad ztrátou dlouhodobě aktivního a Asociaci oddaného člena.

Hlavní kancelář ASZ ČR  

Poslední rozloučení s Josefem Masaříkem se uskuteční v úterý 8. listopadu ve 13.00 hodin ve smuteční síni ve Stříbře.

Přečteno: 730x