Dobrá Vinice už od svého vzniku v roce 1992 patří k průkopníkům naturálního vinaření v ČR. Na 18 ha vinic v Národním parku Podyjí hospodaří pouze v biorežimu. V jejich pískovcových sklepích najdete akátové a především dubové sudy, v nichž vína leží několik měsíců na vlastních kvasnicích, a také gruzínské qvevri nádoby.
Tuto 8 tisíc let starou metodu výroby vín praktikuje Dobrá Vinice od r. 2012, kdy dovezli první terakotové džbány z Gruzie. V hliněných neglazovaných nádobách o objemu 1 000 litrů zakopaných v pískovcových sklepích se provádí dlouhodobé macerace na slupkách. Po vyjmutí vína z qvevri následuje zrání v dubových sudech. Qvevri vína mají sytě žlutou až oranžovou barvu, která je dána macerací barviv ze slupek a oxidativním způsobem zrání. Vína jsou bez přídavku chemie a nejsou filtrována. Vína z Dobré Vinice jsou určená do gastronomie, ale i pro každodenní radost z jídla a pití a dostává se jim uznání u nás i po celém světě.