Všechny akce se budou konat buď přímo na farmách, kde ke zpracování dochází, nebo v blízkém okolí (teoretická část ve vzdělávacích prostorách mimo farmu, praktická část vždy na farmě/v prodejních prostorách). Účastníci se seznámí s provozem farmy, její historií, povinnostmi, které musí při zpracování a odbytu farmář splnit a také různými možnostmi odbytu svých produktů (prodej z farmy, odbyt přes maloobchod, prodejní automaty, farmářské trhy, společný odbyt, webové stránky apod.).
Datum |
Seminář |
Exkurze |
Informace pro účastníky |
2.10.2023 |
Hospůdka U Polehlů, Kramolín 54, 675 77 Kramolín |
Jatky Mohelno, Mohelno 413, 675 75 Mohelno |
V podniku Jatky Mohelno paní Kovačevičové projdou zvířata (prasata, skot) z rodinné farmy postupně jatkami a bourárnou. Maso jde poté do vlastní zpracovny (masné výrobky, polokonzervy), dle potřeby další zvířata nakupují. V rámci exkurze navštívíme všechny prostory a prodejnu |
18.10.2023 |
Restaurace U Hraběnky, Petrovice 20, 679 02 Petrovice |
Bovinex s.r.o., Petrovice 22, 679 02 Rájec-Jestřebí |
Prodej krůt z vlastního chovu, prodej krůtích vajec, prodej krůtího masa. V rámci exkurze navštívíme jatky s bourárnou, spolupracují s několika odbytovými místy, obdrželi regionální značku Moravský kras |
8.11.2023 |
Podřipská farma, Kyškovice 10, 413 01 Roudnice nad Labem |
Podřipská farma, Kyškovice 10, 413 01 Roudnice nad Labem |
Na rodinné farmě Šebkových zpracovávají vlastní produkci, odbyt u farmy, agroturistika, spolupráce s okolními farmáři. V rámci exkurze navštívíme nově zbudovanou bourárnu masa |
30.11.2023 |
Penzion Trnavský Grunt, Městečko Trnávka 238, 569 41 |
Rodinná farma Bílkovi s.r.o., Na Písku 107, Chornice 569 42 |
V rámci exkurze navštívíme jatky s bourárnou, budeme diskutovat o sanitaci prostor a auditech. Na prodej masa navazuje jeho mražení (uchování), v plánu je prodej prostřednictvím automatu |
8.12.2023 |
Restaurace Car club, Lánovská 633, 543 01 Vrchlabí |
Farmářský dům, Lánovská 633, 543 01 Vrchlabí |
V rámci exkurze navštívíme Farmářský dům rodiny Basařových a pana Hampla (maso, mléčné výrobky – prodej prostřednictvím automatů), odbyt ve spolupráci s dalšími farmáři |
Seminář je určen pro zemědělce, výrobce potravin, popř. jiné osoby, pracující pro hospodářské subjekty kategorie MSP (malé a střední podniky).
Organizační pokyny:
- kapacita semináře je omezena, občerstvení pro účastníky bude zajištěno
- registrace jsou závazné, účast lze je stornovat pouze písemně, a to nejpozději 4 pracovní dny před konáním semináře
- na akci je možné vyslat náhradníka, splňujícího definici účastníka
Registrace: Ing. Milan Kouřil, kouril@masbranavysociny.cz , tel.: 774 585 169