Pozvánka na semináře „Zpracování zemědělské produkce IV“

Sdílejte článek
Pozvánka na semináře „Zpracování zemědělské produkce IV“

Semináře jsou zaměřeny na zpracování masa a výrobu masných výrobků. Účastníci každé akce se seznámí s provozem navštíveného podniku, jeho historií a povinnostmi, které je potřeba plnit při zpracování a odbytu masa a/nebo výrobě masných výrobků a různými možnostmi odbytu produktů (prodej z podniku, odbyt přes maloobchod, prodejní automaty, farmářské trhy, společný odbyt, spolupráce, webové stránky apod.).

Diskuze provede účastníky problematikou budování vlastních zpracovatelských/prodejních prostor, náležitostech výroby masných výrobků, komunikaci se státními úřady, plnění legislativních povinností, zkušenostech s odbytem apod.

Termín Seminář Exkurze Registrace Pozvánka
9. 1. 2025  SŠ Jeseník
U Jatek 916/8
790 01 Jeseník
 SŠ Jeseník
U Jatek 916/8
790 01 Jeseník
ZDE ZDE
14. 1. 2025

Mitrovský dvůr
Mitrov 9
592 53 Strážek – Mitrov

Mitrovský dvůr
Mitrov 9
592 53 Strážek – Mitrov
ZDE ZDE
24. 1. 2025 Klubovna Krusičany Krusičany 6
257 41 Týnec nad Sázavou
Farma u Palečků
Krusičany 16
257 41 Týnec nad Sázavou
Zde ZDE
10. 2. 2025


Ranch Eldorádo
Nový Kostel 107
351 34 Skalná

KSZ, s.r.o.
(jatky Milhostov)
 350 02 Milhostov 87
Zde Zde
17. 2. 2025 Pension U Mojmíra
Horní Rokytnice 45
512 45 Rokytnice nad Jizerou
ZEMEX, spol. s r.o.
Horní Rokytnice 236
512 45 Rokytnice nad Jizerou
Zde Zde

Semináře jsou určeny pro zemědělce, výrobce potravin, popř. jiné osoby, pracující pro hospodářské subjekty kategorie malé a střední podniky (MSP).

Čas konání seminářů vždy 8:30 - 17:00

Organizační pokyny:

  • kapacita každého semináře je omezena, občerstvení pro účastníky bude zajištěno
  • registrace jsou závazné
  • účast lze je stornovat pouze písemně, a to nejpozději 4 pracovní dny před konáním semináře
  • každý účastník se může zúčastnit pouze jedné vzdělávací akce
  • na akci je možné vyslat náhradníka, splňujícího definici účastníka


Přednášející: Ing. Milan Kouřil


Kde proběhnou exkurze?

Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník: historie školy sahá až do roku 1867, kdy zahájili výuku zemědělských oborů. Ve vlastním řeznictví vyrábějí masné výrobky, některé z nich získaly ocenění Výrobek Olomouckého kraje a Regionální potravina Olomouckého kraje. Spolupráce s nimi může být pro zemědělce nejjednodušší cesta, jak mít pro zákazníky vlastní masné výrobky.

Mitrovský dvůr (Mitrovský statek): farma v režimu bio je zaměřena na chov skotu, drůbeže (husy, brojleři, nosnice) a prasat. Provozují vlastní jatky s bourárnou, výrobnu masných produktů a restauraci s prodejnou, další prodejna je v Brně. Nabízejí také služby okolním farmářům (porážku, bourání, balení apod.).

Farma u Palečků: zaměřují se zejména na chov masného skotu, výkrm prasat, chov ovcí, drůbeže a králíků. Provozují vlastní bourárnu, maso nechávají dva týdny zrát, následně bourají a dle objednávek vakuově balí, mají také vlastní masné výrobky (polokonzervy). Nákup je možný na farmě, zákazníci si vše mohou objednat domů nebo koupit v automatu.
KSZ, s.r.o.: farma v režimu bio je zaměřena na chov skotu a ovcí. V roce 2014 otevřeli vlastní provozovnu na zpracování a distribuci masa, od roku 2023 nabízí také vepřové maso, které vykupují ze spolupracující farmy. Stejně jako hovězí a skopové, tak i vepřové maso prochází fází zrání ve visu a následně ho vakuují do balíčků. Nabízejí porážení službou, provozují také restauraci.

ZEMEX, spol. s r.o.: společnost vznikla v roce 1991, po postupném přechodu na ekologické zemědělství se začali věnovat chovu masného skotu. V roce 2019 vybudovali bourárnu a zrárnu masa, maso nechávají zrát procesem mokrého zrání po dobu minimálně 21 dní. Mají také vlastní masné výrobky (polokonzervy, sušené maso), provozují e-shop a dva prodejní automaty.

Semináře jsou realizovány s podporou Programu rozvoje venkova 2014–2020, Operace 1.1.1 Vzdělávací akce.

Přečteno: 1 438x