Jaké jsou hlavní odlišnosti syntropického a regenerativního zemědělství?
V čem syntropickému zemědělství pomáhá sukcese?
A jak život Elsy Šebkové změnila návštěva Latinské Ameriky?
Lukáš Senft a Tomáš Zavadil, hlavní kancelář ASZ ČR
V poslední době se klade v Evropě i jiných oblastech světa u zemědělského hospodaření čím dál větší důraz na životní prostředí. Způsob produkce potravin, který do maximální míry využívá přírodních procesů bez použití vnějších vstupů, se nazývá syntropické zemědělství. Tento styl zemědělské výroby je rozšířen primárně v Latinské Americe a Africe, ale postupně se jím začínají zabývat i zemědělci v Evropě. Právě syntropickému zemědělství se věnuje další epizoda podcastu Asociace soukromého zemědělství ČR Sedláci v éteru, jejímž hostem byla Elsa Šebková z Asociace místních potravinových iniciativ.
Jaké jsou hlavní odlišnosti syntropického a regenerativního zemědělství?
V čem syntropickému zemědělství pomáhá sukcese?
A jak život Elsy Šebkové změnila návštěva Latinské Ameriky?
Lukáš Senft a Tomáš Zavadil, hlavní kancelář ASZ ČR