V této epizodě se dozvíte, jak je možné nabídnout kvalitnější stravu ve školních jídelnách, proč je hnutí slow food inspirativní i pro rodinné farmy a jak podstatné je nespěchat, a to pro sedláky i konzumenty.
Tomáš Zavadil a Lukáš Senft
Do aktuálního dílu podcastu Asociace soukromého zemědělství ČR Sedláci v éteru přijala pozvání Blanka Turturro, předsedkyně organizace Slow Food Prague. Slow food, tedy česky „pomalé jídlo“, je přístup k vytváření a distribuci potravin usilující o „dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny“. Takové potraviny jsou vypěstované s respektem ke krajině i lidskému zdraví. Organizace Slow Food Prague s ASZ ČR dlouhodobě spolupracuje, v poslední době především v podobě organizování exkurzí pro sedláky za lokální gastronomií.
V této epizodě se dozvíte, jak je možné nabídnout kvalitnější stravu ve školních jídelnách, proč je hnutí slow food inspirativní i pro rodinné farmy a jak podstatné je nespěchat, a to pro sedláky i konzumenty.
Tomáš Zavadil a Lukáš Senft