Návštěva u přátel

Sdílejte článek
Návštěva u přátel

Na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Farma roku 2015 do Divadla ABC přijal pozvání i předseda partnerské organizace ASZ ČR – Asociace podnikatelů a manažerů Radomil Bábek. Jako reakci na tuto událost napsal následující dopis.

Přátelé soukromí zemědělci,

děkuji Vám za pozvání na vyhlášení výsledků soutěže Farma roku 2015. Přišel jsem mezi Vás rád, protože my, podnikatelé a živnostníci, jsme s vámi soukromými zemědělci na jedné lodi. Všichni chceme být nezávislí, rádi si věci děláme po svém a nepotřebujeme, aby nám stát či kdokoli jiný říkal, co máme dělat, jak to máme dělat nebo dokonce co si máme myslet. Čím větší bude svoboda podnikání, tím úspěšnější bude tato země.

Dovolte mi krátkou reflexi na Váš slavnostní večer. Byla tam báječná atmosféra a výborná organizace. Pro mne však bylo největším zážitkem to, když jsem viděl, jak vypadají a fungují oceněné farmy. Jsem člověk z města a moje vzpomínky z totalitního zemědělství jsou plny rozbahněných dvorů, zanedbaných budov i strojů a celkově nepořádku a chaosu. To, co jsem viděl na Vašem večeru, je pro mne jako pohádka. Nádherné rodinné farmy, všude čisto a pořádek a především lidé zapálení pro zemědělství. Jedním slovem – hospodáři. Máte můj obdiv.

Sedláci byli vždy základem společnosti. A říkám to rád, protože tvrdím, že podnikatel je sedlákem moderní doby.

Když jsem přemýšlel, jak se rozloučit a pozdravit Vás, napadlo mne jediné: Ať vám to roste!

Radomil Bábek, předseda APM

http://www.asociacepm.cz/aktuality/navsteva-u-pratel-235.html




Přečteno: 286x