První nabídka zájezdů na rok 2017 - červnové Norsko, Švédsko a zářijové Rakousko

Sdílejte článek
První nabídka zájezdů na rok 2017 - červnové Norsko, Švédsko a zářijové Rakousko

Na letošní rok připravila ASZ ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem, cestovní kanceláří Lingua tour, další dva evropské zájezdy. První z nich, červnový, vyzývá k poznání dvou severských království - Norska a Švédska. Na podzim se pak můžete vypravit do spolkové země na západě Rakouska - Tyrolska. Podrobnosti k oběma cestám najdete v článku níže.

Norsko, Švédko (1. - 8. června 2017): Zatímco ve Švédsku je plánována pouze kratší zastávka s návštěvou jedné farmy nedaleko Helsingborgu (černostrakatý skot, klasická rostlinná výroba), v severnějším Norsku je na programu mnoho přírodních i kulturních památek a tři odborné exkurze. Seznámíte se s norským chovem mléčného i masného skotu, ovcí a koz, doplňkovým chovem prasat i drůbeže, agroturistikou, ale i místní tradiční rostlinnou výrobou.

První nabídka zájezdů na rok 2017 - červnové Norsko, Švédsko a zářijové RakouskoKdo někdy viděl alespoň jeden typický obrázek z Norska, jistě hned pochopil, za čím se do této země jezdí: strmé hory zdvihající se přímo z divokých vln Atlantiku do mnohasetmetrových výšek, tisíce kouzelných vodopádů, z nichž i ty nejnudnější a bezejmenné předčí všechny středoevropské perly, fantastické fjordy zařezávající se stovky kilometrů hluboko do vnitrozemí, horské náhorní plošiny i strmá pohoří. To vše budou moci vidět i účastníci tohoto zájezdu.

První nabídka zájezdů na rok 2017 - červnové Norsko, Švédsko a zářijové RakouskoDruhou cestou, kterou cestovní kancelář Lingua tour nabízí, je velmi oblíbená destinace – Rakousko, přesněji Tyrolsko (22. – 24. září 2017). Farmy, které tentokrát můžete navštívit, se vedle rostlinné výroby věnují chovu hnědého horského skotu, mléčného skotu plemene Tiroler Fleckvieh, koz, prasat a také včel. Velmi zajímavá určitě také bude návštěva hřebčína zaměřeného na původní tyrolské plemeno hafling v Ebbsu - haflingové bývají právem označováni jako malí koně s velkým srdcem.

Na programu nebude chybět ani návštěva hlavního města Tyrolska Innsbrucku, tradiční soukromé výrobny tyrolského špeku (Speckstube) a jedné z nejslavnějších podzimních selských oslav „Kirchtag“ - krojovaný průvod, „oživlé“ staré selské statky, pila, mlýn, kovárna… pohled do historie i současnosti selské kultury této spolkové země na západě Rakouska.

Kompletní program obou zájezdů naleznete zde:

Norsko a Svedsko ASZ

Rakousko Tyrolsko ASZ

V návaznosti na požadavek cestovní kanceláře prosíme všechny zájemce o tyto zájezdy, aby se nahlásili v hlavní kanceláři ASZ ČR do čtvrtka 19. ledna 2017.

Kontakty pro přihlášení: tel. 266 710 413 a e-mail 68AmV-5jVX~k9j29g

Hlavní kancelář ASZ ČR

Přečteno: 1 195x