Jednání o smlouvách s cukrovary pokračují

Sdílejte článek

Zástupci ASZ regionu Praha v minulých dnech intenzivně jednali o znění smluv na dodávky cukrovky s cukrovary Český Brod a Vrdy. Celkem pražská asociace dostala od svých členů plnou moc k jednání o cca 1.000 ha cukrovky.

Zatímco ve Vrdech jednání zatím príliš nepokrocila ,v Ceském Brode po tvrdém,ale velmi korektním jednání je znení smlouvy prakticky dohodnuto .Ústupky musely udelat obe strany,ale výsledek je jak pro pestitele,tak cukrovar prijatelný.Nejpodstatnejší je skutecnost,že clenové ASZ,kterí dodávají do cukrovaru Ceský Brod budou zrejme již v tomto roce moci uzavrít dlouhodobou smlouvu o dodávkách.Potvrdilo se,že i v takto ožehavé veci je treba v prvé rade zdravý podnikatelský rozum a prímé a korektní jednání.

Soucasná situace po uzavrení cukrovaru v Modranech jenom zduraznila,že za stavu,kdy držitelem kvóty je cukrovar,jsou pestitelé u ne zcela korektního partnera v roli žebráka. Majitelé cukrovaru C.Brod však velmi správne pochopili,že takovýto postoj k zemedelcum nemuže být perspektivou ani pro cukrovar a s pestiteli zastupovanými ASZ jednali velmi konstruktivne¨.

ASZ ČR

Přečteno: 470x
Katalog farem