Praktické semináře na téma Zpracování faremní produkce a její uvádění na trh

Sdílejte článek
Praktické semináře na téma Zpracování faremní produkce a její uvádění na trh

V návaznosti na loňské praktické semináře na téma „Zpracování faremní produkce“ připravila Asociace soukromého zemědělství ČR na letošní rok další cyklus podobných akcí, tentokrát rozšířený o část věnovanou podmínkám a možnostem uvádění zpracované produkce na trh. Cílem tohoto projektu je přiblížit účastníkům moderní postupy ve zpracování produkce na farmě v maximálně praktické formě. Všechny čtyři celodenní semináře na témata zpracování mléka a masa se tak budou opět konat přímo na farmách, kde ke zpracování dochází. Akce bude rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou.

V rámci teoretické části se účastníci semináře budou věnovat legislativě zpracování, povinnostem zpracovatele, tvorbě HACCP, marketingu - způsobům odbytu zákazníkům apod. A v rámci té praktické se seznámí s provozem farmy, její historií i povinnostmi, které musel farmář splnit před tím, než začal odbytovat své výrobky. Dle zaměření jednotlivých akcí se pak budou účastníci věnovat buď hygienickým požadavkům na bourání masa, jeho zpracování a balení nebo způsobům zpracování mléka a výrobě sýrů.

První seminář na téma ZPRACOVÁNÍ KOZÍHO A KRAVSKÉHO MLÉKA proběhne v pátek 11. května od 9.00 do cca 17.00 hodin na Farmě Kalivody u Řevničova (okres Rakovník, kraj Středočeský). Podrobnější organizační informace zašleme přihlášeným zájemcům.

Semináře jsou zdarma, ale je nutné se na ně předem přihlásit - všichni zájemci musí nahlásit své jméno a příjmení, email, mobilní telefonní číslo a IČ. Akce se mohou zúčastnit zemědělští podnikatelé (vlastní IČ) nebo osoby, která se podílí na hospodaření zemědělského podnikatele (v tom případě je nutné nahlásit IČ tohoto farmáře). Každý účastník se ovšem může zúčastnit pouze jednoho semináře.

Kapacita je omezená! Aby mohly semináře probíhat co nejefektivněji, je na jednu akci počítáno s účastí max. cca 15 osob.

Odkaz pro přihlášení: http://eagri.cz/public/app/eagriapp/vzdelavaciakce/Prehled/Detail.aspx?guid=d25801a0-9e1d-4bdb-b6d3-2871be5f36c8

Další semináře (jeden na zpracování mléka v Šonově u Broumova a dva na zpracování masa v Ludvíkově pod Pradědem a v Rozsochatci na Vysočině) budou probíhat na podzim.

Autor: Jana Breburdová

Přečteno: 537x