V rámci teoretické části se účastníci semináře budou věnovat legislativě zpracování, povinnostem zpracovatele, tvorbě HACCP, marketingu - způsobům odbytu zákazníkům apod. A v rámci té praktické se seznámí s provozem farmy, její historií i povinnostmi, které musel farmář splnit před tím, než začal odbytovat své výrobky. Dle zaměření jednotlivých akcí se pak budou účastníci věnovat buď hygienickým požadavkům na bourání masa, jeho zpracování a balení nebo způsobům zpracování mléka a výrobě sýrů.
První seminář na téma ZPRACOVÁNÍ KOZÍHO A KRAVSKÉHO MLÉKA proběhne v pátek 11. května od 9.00 do cca 17.00 hodin na Farmě Kalivody u Řevničova (okres Rakovník, kraj Středočeský). Podrobnější organizační informace zašleme přihlášeným zájemcům.
Semináře jsou zdarma, ale je nutné se na ně předem přihlásit - všichni zájemci musí nahlásit své jméno a příjmení, email, mobilní telefonní číslo a IČ. Akce se mohou zúčastnit zemědělští podnikatelé (vlastní IČ) nebo osoby, která se podílí na hospodaření zemědělského podnikatele (v tom případě je nutné nahlásit IČ tohoto farmáře). Každý účastník se ovšem může zúčastnit pouze jednoho semináře.
Kapacita je omezená! Aby mohly semináře probíhat co nejefektivněji, je na jednu akci počítáno s účastí max. cca 15 osob.
Odkaz pro přihlášení: http://eagri.cz/public/app/eagriapp/vzdelavaciakce/Prehled/Detail.aspx?guid=d25801a0-9e1d-4bdb-b6d3-2871be5f36c8
Další semináře (jeden na zpracování mléka v Šonově u Broumova a dva na zpracování masa v Ludvíkově pod Pradědem a v Rozsochatci na Vysočině) budou probíhat na podzim.
Autor: Jana Breburdová