Jak na zaměstnance z ciziny? Projekt Ukrajina a jiné možnosti - 1. část

Sdílejte článek
Jak na zaměstnance z ciziny? Projekt Ukrajina a jiné možnosti - 1. část

Uveřejňujeme 1. část materiálu, který se týká možností zaměstnávání cizinců v zemědělství. Jedná se o natolik složitou a obsáhlou problematiku, že jsme se rozhodli ji rozdělit do několika částí podle logických souvislostí a komplikovanosti. Začínáme nejjednodušším režimem a tím je získání zaměstnance na základě krátkodobého pracovního víza do 90 dnů. Tato možnost je využitelná pro všechny zaměstnavatele, kteří potřebují krátkodobou pomoc například při žních nebo podzimních pracích. Podrobný návod k tomuto režimu najdete v příloze.

V dalších částech se budeme zabývat získáváním zaměstnanců na základě dlouhodobých víz do 6 měsíců nebo do 1 roku, režimů, které spadají pod Projekt zemědělec (Zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny). Zde rádi uvádíme, že od 1. června tohoto roku se stala i ASZ ČR na základě vlastní žádosti jedním z garantů tohoto projektu, tedy subjektem, na který se zaměstnavatel může se žádostí o zaměstnance z Ukrajiny obracet.

V tuto chvíli se na nás již můžete obracet se svými dotazy a zkušenostmi, které se této oblasti týkají. Zasílejte je prosím na email: cennZ_~jW5zk875f-oFuRYUSWlMhTj.

Jak na zaměstnance z ciziny-1.část, verze pro web.pdf



Přečteno: 708x