Výměna zkušeností úspěšného hospodaření na farmách - pracovní listy

Sdílejte článek
Výměna zkušeností úspěšného hospodaření na farmách - pracovní listy

Sborník je jedním z výstupů cyklu seminářů Management podniku od A do Z na téma Výměna zkušeností úspěšného hospodaření na farmách. Obsahuje souhrn pracovních listů a výstupy z průběhu 6 seminářů. Semináře byly organizovány ve třech krajích – Jihomoravském, Moravskoslezském a v Kraji Vysočina.

Program celého cyklu byl sestaven s cílem ukázat a prezentovat zkušenosti těch, kteří „ví, jak na to“, těm, kteří o tyto informace mají zájem v ucelené a propojené formě; byly sdíleny zkušenosti z příkladů dobré praxe „od A do Z“. Cyklus nabídl účastníkům kvalitní a praktické informace jak zpracovávat, jak spolupracovat, jak balit, jak prodávat, jak propagovat. K výjimečnosti realizované aktivity přispěla i skutečnost, že účastníci obdrželi na každém semináři pracovní listy na dané téma. 


V rámci cyklu proběhlo 6 seminářů:


• Úvod do zemědělského podnikání, základní povinnosti, zahajování zemědělské činnosti (20. března 2019, Farma Pod Kaštany)

• Zpracování živočišné produkce (vlastní), požadavky na zpracování, odbyt vlastní produkce (30. dubna 2019, Kozí farma Drysice)

• Zkušenosti s prodejem, odbyt, marketing, obchodní strategie (15. května 2019, Mandlárna Hustopeče)

• Zpracování rostlinné produkce (vlastní, službou), požadavky na zpracování, odbyt vlastní produkce

(7. června 2019, Ekostatek Vlkaneč – zpracovna v Golčově Jeníkově)

• Místní prodej, krátké dodavatelské řetězce (KDŘ), možnosti spolupráce (9. září 2019, farma Jaroslav Crhák a Crhákovic krámek)

• Nové možnosti ve zpracování a odbytu produktů z farmy – diverzifikace činností (4. října 2019, Biofarma Sasov)




Sborník_finál.pdf

Přečteno: 516x