Opět porota vybere v soutěži Česká biopotravina 2020 vítěze v kategoriích:
BIOVÍNO
BIOPOTRAVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
BIOPOTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU
BIOVÝROBKY PRO GASTRONOMII, POCHUTINY A OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY
STEAKOVÁ BIOMASA
…a také celkového vítěze.
Pro oceněné je připraveno mnoho marketingových aktivit, které pomohou jistě propagovat jejich produkci – ať už se jedná o představení v různých médiích (v loňském roce to např. byla Redakční celostrana v celostátní 5plus2, články na www.aktualne.cz, v hospodářských novinách, ale i v dalších médiích) nebo prezentaci v rámci Září – měsíce biopotravin či prezentaci na veletrhu Biofach 2021 a mnoho dalšího.
Sedláci, kteří chovají masná plemena v režimu ekologického zemědělství a zpracovávají maso na farmě, mohou od ročníku 2018 přihlašovat také své steaky do speciální kategorie v rámci soutěže. Všechna přihlášená steaková masa bude pro odbornou porotu upravovat profesionální kuchař stejným způsobem a je na volbě každého sedláka, jaké maso a z jaké partie přesně dodá. Sám sedlák nejlépe ví, která partie z kterého kusu je nejlepší a může mu zajistit výhru. V případě, že v soutěži nezvítězí, může získat alespoň zpětnou vazbu od poroty na svůj produkt (včetně zpětné vazby na vzhled a design obalu a celkový marketing), což mu pomůže v dalším rozvoji obchodní činnosti a komunikaci směrem k zákazníkům.
1. ročník soutěže Česká biopotravina je organizován PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců.
Kategorie biovín v rámci soutěže je organizována ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky, o. s., a uzávěrka přihlášek pro tuto kategorii (biovína) je 28. a 29. července 2020 on-line na elwis.cz. Ostatní biovýrobky do jednotlivých kategorií (BIOPOTRAVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU, BIOPOTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU, BIOVÝROBKY PRO GASTRONOMII, POCHUTINY A OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY a STEAKOVÁ BIOMASA) lze přihlašovat až do 14. srpna 2020 a více informací o soutěži najdou zájemci zde.
Vzorky přihlášených výrobků k hodnocení je nutno doručit na centrálu Svazu PRO-BIO do 20.8.2020. Vzorky výrobků čerstvých nebo vyžadujících delší tepelnou úpravu je nutné dodat v poživatelné formě nejpozději 25.8.2020 do 8:00 hod. na adresu zasedání poroty (SZPI Praha).
Nejlépe hodnocené biopotraviny – vítězové jednotlivých kategorií pak mohou jejich výrobci označit logem s označením daného ročníku soutěže.
Více informací a přihlášku naleznete na – https://pro-bio.cz/Projekt/Ceska-biopotravina/
https://www.facebook.com/events/947374945703686/
Soutěži udělil záštitu ministr zemědělství Miroslav Toman a ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martin Klanica.
Zdroj: Pro-bio.cz