Výroba a zpracovávání hmyzu – i to je české zemědělství

Sdílejte článek
Výroba a zpracovávání hmyzu – i to je české zemědělství
Výroba a zpracovávání hmyzu – i to je české zemědělství

Členové Asociace a svazů sdružených v ASZ ČR se zabývají velmi rozmanitými činnostmi spojenými se zemědělstvím. Valná většina zemědělců ve střední Evropě se zaměřuje na rostlinnou výrobu a v živočišné výrobě na chov ptáků či savců. Nicméně i u nás lze nalézt firmy a farmy, které se věnují trochu neobvyklým zástupcům živočišné říše – hmyzu. Jaký mají Češi zájem o jeho konzumaci? Jaké jsou hlavní výhody při používání hmyzu jako krmiva v živočišné výrobě? Nejen o tom jsme si povídali v další epizodě Sedláků v éteru s Ivanem Papouškem, předsedou Spolku výrobců a zpracovatelů hmyzu.

Díl si také můžete poslechnout na: 

Spotify
Google podcasts 

Tomáš Zavadil a Karolína Mašková, Hlavní kancelář ASZ ČR

Přečteno: 1 337x