Celoevropský oheň proti vlkům dne 30.09.22

Sdílejte článek
Celoevropský oheň proti vlkům dne 30.09.22

Tato celoevropská kampaň se opakovaně koná na výzvu „Sdružení pro podporu německého chovu ovcí“ v pátek 30. září 2022 pod heslem „Evropa vlků nebo Evropa pasoucích se zvířat? Má pastva v Evropě ještě své místo?“

Připojujeme se k výzvě Sdružení pro podporu německého chovu ovcí e. V. (FDS) a občanské iniciativy Akční aliance pro aktivní management vlků, abyste se touto cestou zapojili do celoevropské kampaně za omezené šíření vlků!

Ochránci vlků nás přesvědčují, že návrat vlků je vynikající zpráva, kterou vítá odborná i laická veřejnost. To není zdaleka pravda. Mnoho vědců, akademických pracovníků a odborná veřejnost současný přístup k vlkům kritizují. Ignorace tisíciletých zkušeností a ideologický přístup, který má ze strany ochránců vlků až misantropický charakter, narušuje rovnováhu v kulturní krajině. Všichni jste slyšeli jejich argument: „Vlci tady byli dřív než lidé, jen si berou zpět, co jim patří“. Se stejnou logikou se dá říci: „Ovce tady byly dřív než ochranáři.“

Pokud máte možnost, uspořádejte v pátek 30. září 2022 takovou akci i u vás!

Stačí symbolický oheň, který vyjádří váš postoj k oficiální vlčí politice, která likviduje chov pasených zvířat napříč Evropou.

Jde o vyslání signálu všem vládám států, politikům na všech úrovních a vedení EU.

Vyzýváme také regiony, kterých se to zatím nedotklo, aby projevily solidaritu – protože v určitém okamžiku také přijdou na řadu. Každý, kdo chce něco změnit, by se měl zúčastnit nebo podpořit své kolegy.

Dejte nám prosím vědět, zda se připojíte (stačí PSČ). Váš oheň bude zaznamenán na celoevropské mapě.

Při poslední velké akci před covidem v ČR v pátek 10.května 2019 jsme se zapálením vatry ve Vernéřovicích přidali k tisícům ohňů po celé Evropě. Přišlo nás podpořit přes 400 lidí. Situace se od té doby stále zhoršuje a problémy s vlky zasáhly další regiony.

Více informací zde

Zdroj: vlktravunezere.cz

Přečteno: 701x